Hollænderseilasen

«Ille Moro« vant shorthanded

Daae is back

Ludvig Daae og Bjarne Schmidt satte konkurrentene på plass i shorthanded og ble 3 av samtlige på den lange banen. «Fri av Fjærholmen» best på korrigert tid.

Publisert Sist oppdatert

 Favorittseier i Shorthanded

Av shorthandebåtene klasse 2 vant rutinerte Ludvig Daae og Bjarne Schmidt med «Ille Moro» foran «Jokerman» med Per Ottar Skaaret og Øivinn Brudevoll. «Ille Moro» var ti minutter foran nummer to og nummer tre av samtlige båter i regattaen. - Jeg er kjempefornøyd, men ergrer meg over at jeg ikke var tøffere fra start og satte en større fokk. Hadde vi satt treeren, hadde vi vunnet på korrigert tid av alle, sier Ludvig Daa

I shorthanded klasse 1 vant Andreas og Erik Lawson foran Petter Albrektsen og Thomas Grevstad

Veivalg på lensen avgjorde

Knut G Hejes XP44 «Too Bonita» og Calle Andersens Landmark 43 «Wind Game» rundet omtrent likt ved MIsingen, og det skulle bli veivalget som avgjorde plasseringen dem i mellom. Det skulle vise seg at vinneren også ble vinner av NOR rating 7. Mens Andersen valge å gå midtfjords for å få med seg vind og bølger valgte Heje å stå nordover i sundet mellom Rauer, Sletter og Kollen og fastlandet ved Larkollen. Det skulle gi uttelling og «Too Bonita» var akkurat nok foran konkurrentene til å sikre klasseseieren. Også Ludvig Daae valgte vinnersporet langs Østfold. Han endte for øvrig på nøyaktig samme korrigerte tid som Heje.

 

Øystein Misje med sportsbåten og unnavindsfenomenet «Karma Police» var raskest av alle på lensen, men det holdt likevel ikke til seier. Det ble 3. plass foran Asmund Drolsums King 40 «Magic». 

Øvrige klassevinnere, med forbehold;

NOR Rating 1: «Exalibur» Vidar Emanuelsen Selju

NOR Rating 2 «Sinbad» Bjørn Hansen

NOR Rating 3 «Extase» Nils Kamfjord

NOR Rating 4 «Fri av Fjærholmen» Jan Petter Rød 

NOR Rating 6 «Flash» Erik Krister

Turklasse: «Solgang» Trygve Bergsland

NOR Rating uten spinnaker: «Facile» Sten Waløen

First 31.7 «Fortissimo» Emil Kjellevik

Flerskrog: «Diddy Wah Diddy» Bernt Biberg

Skøyter: «Mohawk» Esben Richard Hansen

Vinner over all: Høyest gjennomsnittsfart på korrigert tid uansett bane: «Excalibur» Vidar Emanuelsen Selju

«Karma Police», rask, men det holdt ikke denne gangen