VM J/70 2023

VM J/70 i "Ragnarok"

Norsk VM bronse i tøff klasse

Ragna Agerup nummer tre i "Corinthian" klassen i VM for J/70.

Publisert Sist oppdatert

Årets VM i J/70-klassen ble arrangert i St. Petersburg, Florida i tidsrommet 27. oktober - 5. november, med i alt 88 båter fra 14 nasjoner. Det var topp forhold med vind på mellom 8 og 12 m/s. Ti seilaser ble avholdt over fem dager, hvor hver seilas varte i mellom 90 og 120 minutter, og der samtlige startet på én startlinje. 

– Jeg tror ikke det finnes et tøffere J/70-fleet enn i USA. Utrolig mange flinke seilere, og mye lærdom å ta med hjem til Norge, sa Ragna Agerup til KNS etter regattaen der hun og laget på «Ragnarok» endte på 32. plass, men ble nummer tre blant amatørene i "Corinthian" klassen. 28 båter deltok i denne klassen. Ragna er tidligere Norgesmester i J/70 og var norsk OL deltaker i 49erFX i Rio 2016.

Ragnas lag besto av Patrick Shanahan, Ford McCann og Marshall McCann. De fikk en tøff start på regattaen, med en tjuvstart (UFD) i første seilas og de trengte deretter noen dager på å vende seg til den friske vinden, med plasseringer i midten av feltet. De to siste dagene fikk de imidlertid fart på båten, og vant Corinthian-klassen i to av de fire siste seilasene. 

– Jeg er kjempefornøyd med resultatet sa Ragna til kns.no - Det er et veldig høyt antall profesjonelle seilere, noe som gjorde det tøft å komme seg ut og frem fra start.Vi startet første seilas med en tjuvstart, noe som gjorde oss litt passive de første dagene, men så skrudde vi opp tempoet og fant en veldig bra båtfart både på kryss og lens, sier Ragna. – Jeg har hatt det veldig gøy, og det har vært utrolig kult å se og lære fra de beste i verden i J/70, avslutter hun.

Resultater