Jubileumspresidenten

Norges Seilforbund er 50 år i år og hva er derfor mer naturlig enn at presidenten, Jørgen Stang Heffermehl er årets første helgeportrett.

Publisert Sist oppdatert
PRESIDENT: Jørgen Stang Heffermehl, vinterserie i Barcelona.
PRESIDENT: Jørgen Stang Heffermehl, vinterserie i Barcelona.

Norges Seilforbund ble stiftet for 50 år siden 1. februar og markerer jubileet med fest 14. mars. Jørgen Stang Heffermehl beretter om et forbund med en stabil medlemsmasse og oppgang i medlemstallet blant 20 åringer. Det skyldes arbeidet i klubbene og Seilportsligaen som er seilforbundets største suksessprosjekt.

Heffermehl mener en av ungdommen idag er mindre interessert i regattaseiling og nøkkelen til å sikre rekruttering ligger i å lage stevner med moro og sosialt samvær i tillegg til regattaseilingen. På toppnivå står norsk seilsport sterkere enn på lenge, med flere medaljekandidater i OL. Det skyldes et godt trenerkorps, skjerpede krav fra sportssjefen og internasjonalt treningssamarbeide på tvers av landegrensene.

Fra 1. januar vil forbundet synliggjøre sitt miljøengasjement, noe Heffermehl tror vil øke seilernes markedsverdi. Hør ellers hva Jørgen Stang Heffermehl har å si i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen. 

 

Les også SEILmagasinets portrett av Jørgen Stang Heffermehl her. (+)