Fjorårets gruppe.
Kiteferie i Portugal

Kiteferie i Portugal

Sommeren 2008 reiste nærmere 100 nordmenn til Portugal for å kite i Esposende. Både nybegynnere og eliten var samlet for å oppleve en av de beste kitestedene i Europa.

Publisert Sist oppdatert

OVER: Lagunen i Esposende har bølger på utsiden og flattvannsforhol på innsiden med stabile vindforhold på sommerstid (foto: lapoint.no) t.h: Instruktør Anders Langset. foto: Chr W. Haug.

Christian Nerdrum startet med kiting allerede i 1999 og har vært med i to store internasjonale actionsportfilmer for kinopublikum som kiter. Han besøkte den norske kiteleiren Lapoint i Portugal i fjor.

– Jeg fikk en umuddelbar tenning på spoten når jeg såg den, sier Nerdrum i en pressemelding fra Lapoint.

– Området er veldig lekent og variert der man har god plass og perfekte flattvannsforhold i selve lagunen. På sjøsiden bare 500 meter utenfor kommer bølgene inn som gir en helt annen type kiteopplevelse der de avanserte kiterene kan bruke bølgene som "kickere" eller hopp.

Christian Nerdrum driver i vår- og sommersesongen kiteskole.no på Larkollen.

Han mener at forholdene i Portugal også passer godt for nybegynnere.

– Forholdene er også nybegynnervennlig med jevn og fin vind, myke store sandstrender og kontrollerte forhold som gir instruktørene og deltakerne god oversikt.

En verdensvant Nerdrum som også er redaktør i Friflyt ble overrasket over hvor urørt området var.

– Da jeg kitet i lagunen var det kun fire-fem andre kitere som holdt på så det er tydelig at det er få kitere som vet om Esposende, avlutter Nerdrum.

Under fjordårets kitecamp var det jentene Marta Fretheim og Kathrine Røed som var hovedansvarlig for kursing og organisering. Med seg på laget hadde de  fire hjelpere som serverte frokost, holdt huset ryddig og hjelpte til ved gjennomføringen av kitekursene.

– Deltakerne vi hadde i fjor var med på å skape en utrolig bra atmosfære på campen, og jeg er faktisk ikke helt sikkert på om det var vi eller de som hadde det gøyest, sier Førde-jenta Marta Fretheim smilende som nylig vant NM i freestyle på snø og vil i år også være hovedansvarlig på sommerens kitecamp.

–Jeg tror vi må ha en av verdens beste sommerjobber, uttaler en smilende Fretheim før Røed.

Fakta om kitecamp i Portugal

Ukescamper starter fra midten av juni til midten av august, og det er 24 plasser per camp. Nybegynnerpakke: Fra kr 5200 for 1 uke med kiteinstruksjon, bruk av kiteutstyr, overnatting, frokost og transport

Bed and Breakfast: Fra 2700 for 1 uke med overnatting og frokost

Mer informasjon finner du her