AVANSERER: TP52 «Jokerman» med Per Ottar Skaaret avanserer på resultatlisten og har en teoretisk mulighet for gull.

Endelig spiker til «Jokerman»

Den norske TP52 tok et stort steg mot sølvplassen med dagens prestasjon på den korte havseilasen.

Publisert Sist oppdatert

Tåke og vindstille gjorde at den koret havseilasen ble satt i gang to timere senere enn planlagt. Da hadde sønnavinden alt kommet, noe som gjorde at havseilasen kan beskrives som en lang pølsebane med to runder. Det likte kryss og lensbåteyne godt, men ikke dem som hadde endelig håpet på noen skarpe slørevinkler og fart.

Norsk seier

Tyske «Haltrocken 4.5» har vært suveren på baneseilasen og vunnet alle, men har ikke lykkes like bra på havseilasene. På den lange ble Mills-konstruksjonen nummer to, og i dag ble de bare nummer fire. De seilte øst for Søstrene etter å ha rundet Mefjordbåen, og tapte stort til «Jokerman» som hadde et bedre veivalg.

Allikevel ligger «Haltrocken 4.5» fire poeng foran «Jokerman», og Per Ottar Skaaret skal ha en del god flaks, eller tyskerne uflaks om den norske båten skal ta gull, men det er en mulighet.

«Jokerman» har selt jevnt med den tyske TP52 «Imagine», og disse har byttet om andre og tredjeplass på baneseilasene. Nå leder «Jokerman» med ett poeng over «Imagine» som ble nest best i dag.

Avgjøres lørdag

Det ble X-41 «Olympic» som var best i klasse B. Tross en beskjeden start klarte Torkjel Valland med «Withe Shadow» å seile seg opp som båt nummer to i feltet, godt bak tyske «Intermezzo». På korrigert tid ble tyskeren to, og Valland tre. Det er disse tre båtene som vil sloss om gull, sølv eller bronse lørdag.

Sigurd Tveit i X-41 «Xanadu» hadde en god dag, og ble fireDet gjør at han nå ligger som fjerde beste Normann, som 11 bak «White Shadow», «Game» og «Magic».

GULLLUKT: «White Shadow» ligger bare ett poeng bak gullplassen.

Tabbe for «Ibb»

Det ble en katastrofedag for den beste norske båten i klasse C. Arcona 385 «Ibb» ble disket for tyvstart, og returnerte til Hankø mens de andre krysset ut fjorden. Det er umulig å stryke havseilasene, så dette ble en kostbar tabbe. «Ibb» ligger nå helt nede på en 11. plass.

Det er Bashford 36 «Virginia» som nå er best av de norske. De ble åtte i dag, og ligger på en niende plass.

First 34.7 «Lethe» var best av de norske i denne klassen i dag, med en syvende plass.

Svenske First 36.7 «Team Pro4u» var best I dag, men har fem poeng opp til Arcona 340 «Katarina II» som bør klare å sikre gullet på lørdag.

Du finner resultatene her