KONGELIG NORSK SEILFORENING

En klubb med rom for alle

KNS er kommet med blant seilforeningene SEILmagasinet har klubbsider for. Her forteller leder Karl-Christian Agerup litt om foreningen.

Publisert Sist oppdatert

KNS har nylig gjennomført strategiprosesser på styre- og komiténivå i alle våre viktigste aktiviteter.

Et bærende element i strategien fremover er å være med på å utvikle seiling som sport og aktivitet til så mange som mulig og i samarbeide med de som ønsker det samme som oss.

Fornyelse avgjørende

Motivasjonen er økt rekruttering og større nyskapning innen sporten vår.

For at vi skal få til det, er det viktig at KNS som klubb og seiling som sport klarer å fornye seg og omfavne nye brukergrupper. Det mest åpenbare er å være åpne for andre typer seiling enn det vi er vant til. Stikkord her er foilende joller eller katamaraner, kiteseiling og nye regattaformer i eksisterende båttyper. På noen av disse områdene er vi på god vei.

I høst deltok 21 Waszp-joller i den første norgescupen på Bygdin. Samme helg arrangerte vi sesongavslutningen på Grundig Cup i J/70 med blant annet flere danske lag tilstede.

J/70-seiling i klubbeide båter har gitt medlemstilstrømmingen i KNS en liten boost med mange nye seilere i klubben og på brygga, som gjerne vil seile, men som ikke ønsker å eie egen båt. Sommeren 2018 skal KNS arrangere det første åpne norgesmesterskapet i kiteseiling.

Flere juniorseilere

Rekruttering av flere juniorseilere har i mange år stått høyt på prioriteringslisten til KNS. Likevel har ikke antallet aktive juniorseilere økt på mange år.

En viktig del av strategien for å bli flere, er å satse mer på bredden. For å få til dette må vi utvide tilbudet både av aktiviteter og av typeseiling vi tilbyr til alle lag av yngre seilere.

Det skal både være lov til å være juniorseiler på «tur- og hygge»-nivå og på norgescupnivå. Vi skal oppfordre våre yngre seilere til å seile ulike båtklasser og delta i ulike regattaformer i løpet av året. Våre eldre juniorseilere skal få tilbud om å representere klubben i seilsportsligaen og Grundig Cup-regattaer.

Frivillige er viktige

Det siste viktige punktet for å lykkes med ambisjonene våre, er å involvere flere frivillige i driften av klubben og gjennomføring av våre aktiviteter.

For å få til dette må vi gi ansvar til våre frivillige og «gi slipp» innen godt etablerte rutiner og systemer som vi har gått opp i forkant. Bare på denne måten kan vi skalere aktivitetene i klubben til nye høyder uten at kostnadene blir for høye.