Republikaneren som stiftet KNS

Gunnar Knudsen var en av initiativtagerne til etableringen av dagens KNS, og han ble foreningens første formann. Han var også en profilert Venstre-politiker og Norges statsminister fra 1912 til 1920.

Publisert Sist oppdatert

Etter et mislykket forsøk på å samle skandinaviske seilere til regatta på Hankø i 1880, besluttet tre representanter for plankeadelen i Østfold, Christian Anker, Søren Wiese og J.A. Berggrav, seg til å gjøre et nytt forsøk i 1882. For de 37 båtene som deltok, hovedsaklig norske, ble regattaen så vellykket at man kvelden etter seilasene fikk gehør for å danne en norsk fellesforening for lystseilas. Den skulle kunne arrangere årlige regattaer av denne typen. Det var Gunnar Knudsen som tok opp saken, og sammen med de nevnte innbyderne til regattaen påtok han seg å forberede et stiftelsesmøte.

På dette møtet på Kristiania Børs 7. februar 1883 deltok det 25 mann, hvorav seks fra Østfold, to fra Arendal, Colin Archer fra Larvik og forslagstilleren Gunnar Knudsen fra Porsgrunn. Fra Kristiania møtte 15 mann. Gunnar Knudsen var ordstyrer.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER