VM ikke helt etter planen for de norske 8 meterne

Mesterskapet avsluttet i Geneve lørdag etter svakere norsk innsats en håpet.

Publisert
«If» med god start
«If» med god start

Denne uken har Kong Harald om bord på «Sira» og «If» med Tom B K Knutsen og mannskaper seilt VM for 8-metere i Genève. Etter ni gjennomførte seilaser på Genfersjøen, på grensen mellom Sveits og Frankrike, endte Kongen og mannskapet på 10. plass i mesterskapet. Knutsen ble nummer 14. Det var dårligere enn ventet, men det var lett vind og vanskelige forhold som favoriserte de lokalkjente. Det har vært lange dager for seilerne, med opp til syv timer på vannet i strekk, og litt varierende plasseringer. Men med en god siste dag klatret «Sira» inn på topp 10 med ett poengs margin.

Kongen imponerer

– Han gir virkelig de yngre seilerne tøff konkurranse. Det er morsomt å se, sier Jean Olivier Kerr, leder for arrangementskomiteen i VM for 8-metere i Genève, til NRK.Til tross for at resultatet ikke er helt på høyde med flere av kongens tidligere VM-prestasjoner, har den 85 år gamle norske kongen imponert det internasjonale seilermiljøet og høster stor anerkjennelse.

– Det har slått meg at han har et sterkt konkurranseinstinkt. Han er ikke her bare for å hygge seg og ha det gøy, han er her virkelig for å konkurrere sammen med mannskapet sitt. Det er imponerende, ikke minst tatt i betraktning hans alder, sier Jean Olivier Kerr.

– Han er en sterk konkurrent, det er helt sikkert. Jeg har stor respekt for ham som en veldig god og veldig tøff seiler, sier Werner Deuring, president i Det internasjonale forbundet for 8-metere og også en av kongens konkurrenter i dette mesterskapet, som kaptein på den østerrikske båten «Pandora».

Håper kongen satser mot nytt VM

Kong Harald, som fylte 85 år i februar, har ligget i trening frem mot VM samtidig som han har utført sine plikter og oppdrag som Norges konge. En operasjon i benet for halvannet år siden har heller ikke vært til hinder for kongens VM-deltagelse. Nå håper Deuring at kongen, som tidligere har blitt både verdensmester og europamester, satser videre mot neste VM.

– Jeg har hørt ham si de siste ti årene at «dette blir mitt siste år», men hittil har han fortsatt og kommet tilbake året etter. Vi håper alle å se ham også i neste års VM i Genova i Italia, sier Deuring til NRK.

Resultater