EM Melges 24, Genoa 2022

11 og 14 plass i Melges 24 EM

Viktig som oppladning til neste års VM.

Publisert Sist oppdatert

Europamesterskapet i Melges 24 ble avsluttet i Genoa lørdag etter flere gode enkeltplasseringer for de norske båtene som riktignok begge manglet jevnheten til å nå helt opp i mesterskapet.

Kristoffer Spone til rors. EM Melges 24 Genoa 2022

Best av de norske lagene ble Kristoffer Spone med mannskapet Christen Horn Johannessen, Børre og Sigurd Hekk Paulsen. Med tre topp ti plasseringer, 5, 2 og 5 endte laget på 11 plass blant de 36 båtene som deltok i regattaen. Horn Johannessen forteller til Seilmagasinet om en regatta med gode, men krevende forhold og mange vindkantringer, Vinden blåste vekselsvis fra nord og sør. Sønnavinden kom fra havet og var stabil i styrke, mens nordavinden var fralands og bød på kastevind. Felles for begge var de mange oscillerende vindkantringene, det vi si at vinden slo frem og tilbake uten noen tendens til vridning.

Måtte treffe første vindkantring

Dette bød på morsom seiling, men det var viktig å treffe riktig på den første kantringen om en skulle være med i toppen og det var tilsvarende viktig å være i god synkronisering med vindkantringene ellers.

Nergaard vant 6. seilas

Beste enkeltprestasjon var det Peder Nergaard med mannskapet Petrus Eide, Morten Helgesen og Eivind Rubinstein som sto for da de vant 6. seilas. De hadde også en 6 og en 7. plass og ble nummer 14 sammenlagt, nummer fem blant amatørlagene (Corinthian Class). I denne klassen hører vel strengt tatt også Spones lag og i så fall ville de tatt bronse her, men hverken Spone eller Horn Johannessen vil erkjenne at de er amatører.

Oppladning til VM 2023

Ingen av de norske lagene hadde vel strengt tatt seilt nok Melges 24 denne sesongen til å hevde seg i dette mesterskapet, som imidlertid var en god start på forberedelse til neste år VM i klassen og som skal arrangeres i Danmark. Der kan vi regne med god norsk deltakelse.