Starten på jordomseilingen går 1. august fra Middelhavet. Gutta regner med å være tilbake i 2011.
«To fluer» er en Beneteau 50 fra 1997

Jordomseilerne med VIP-plass på Old Trafford

Mannskapet på «To Fluer» fra Oslo og Asker skal seile jorden rundt på tre år. Jordomseilingen skal være et innsamlingstur for UNICEF. Plassen de har på Ole Gunnar Solskjærs ”Dreamteam” vil de auksjonere bort siden de selv er på jordomseiling.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: Fra venstre: Otto Hildeng, Kyrre Lind-Isaksen og Marcus Soknes. Foran: Ketil Løkke (Foto: To Fluer)

Pressemelding fra Unicef

- To Fluer er en livslang drøm og et hjertefølt ønske, sier Kyrre Lind-Isaksen. - En livslang drøm om å se verden og et hjertefølt ønske om å bidra. En drøm om å åpne dører og få nye perspektiv. Et ønske om å gjøre en forskjell. For oss er dette mer enn en engangsaksjon. Dette blir vår misjon på turen rundt i verden. Vi håper å samle inn mye penger på vår reise, fortsetter han.

To fluer - en drøm og et ønske – i en smekk.

Jordomseilerne har allerede samlet inn over 100 000 kroner fra private og bedrifter. VIP-plassen på Solskjærs avskjedskamp på Old Trafford 2.august auksjonerer de bort siden de selv er på reise. Interesserte kan kontakte Kyrre Lind-Isaksen på hans mailadresse kyrre.lind-isaksen@eneas.no

- Dette er nok et eksempel på at det går an å kombinere egne interesser med innsats for andre. Juryen falt for både konseptet og innsatsen så langt, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Kjersti Fløgstad.

- To fluer lar sitt eget drømmeprosjekt få en positiv betydning for andre. De er verdige Schooligans for mitt Dreamteam, sier Ole Gunnar Solskjær.

Schooliganskampanjen

Ole Gunnar Solskjær er UNICEF-ambassadør og har et sterkt engasjement for å bedre forholdene for barn i Afrika. Han vil gi store deler av overskuddet fra sin testimonial-kamp mot Espanyol 2. august i år til prosjektet ”Schools for Africa”. Målet hans er å bygge ti skoler i Afrika.

 

–  Nelson Mandela har sagt at uten utdanning er nesten ingenting mulig. Med utdanning er alt mulig. Det sier alt om viktigheten av å bygge skoler i Afrika sør for Sahara hvor 1/3 av barna ikke går på skole, sier Ole Gunnar Solskjær.

 

Målet med Schooligans-bevegelsen er å samle inn nok penger fra det norske folk til å bygge ytterligere ti skoler i Afrika. En Schooligan bidrar med støtte og penger til innsamlingen. 11 Schooligans velges ut til ”Dreamteamet” som får VIP-billetter til kampen i august.

Flere muligheter!

De som drømmer om en plass på Solskjærs ”Dreamteam”, må gå inn på nettsiden http://schooligans.unicef.no, registrere seg som Schooligan, og dermed bidra til å bygge skoler i Afrika gjennom å starte sin egen innsamlingsaksjon.

Hittil har følgende vinnere fått hver sin plass på Ole Gunnars Dreamteam:

Elverum Fotball v/Reidar Schjei, Masai Norge, 18 år gamle Jonas Haugersven fra Risør, Skram skole, ni år gamle Johan Tschudi  fra Oslo, Silje Engebretsen fra Bærum og Fredrikstads supporterklubb; Plankehaugen.

”Dreamteam” og jury

Deltakerne på Ole Gunnars ”Dreamteam” velges ut av en jury som består av: Ole Gunnar Solskjær, Kjetil André Aamodt (som representant for idretten), Kjersti Fløgstad (generalsekretær i UNICEF Norge), rektor Morten Hagen ved Kurland skole i Lørenskog og Karen Haugom Olsen fra Oslo som representant for folk flest.

Se aksjonen på www.unicef.no

Følg «To fluer» på nett her