Bryllupsdagsfeiring på Tonga
Jørn om bord i Silene.
Eli på markedet på Fiji
Silene til ankers på Vava'u.
To generasjoner hvaler på Vava'u tatt gjennom linsen til Jørn og Eli.
Jørn og Eli fant sitt paradis på Vava'u.
Storm i Stillehavet.
«Silene» mot Australia

«Silene» mot Australia

Tyfonsesongen nærmere seg i Stillehavet, og de norske langturbåtene må velge hvor ruta videre skal gå. «Silene», en Norlin 34, velger Australia.

Publisert Sist oppdatert

En liten hilsen fra Silene -for øyeblikket på Fiji. Vi er klare for å seile til Vanuatu om et par dager, og drar videre derfra rundt 20. oktober om været ser bra ut. Vi har et lite miljøskifte her, siden de fleste vi har seilt sammen med siden Panama skal til New Zealand. Vi skulle jo opprinnelig det samme, men for å få bedre tid i Indonesia og Singapore neste sesong, har vi bestemt oss for å droppe seilas til New Zealand og heller seile til Australia. Vi får besøk av familie og venner - og gleder oss til kunne være litt landkrabber. Vi undersøker priser for å lagre Silene på land en liten stund -for å la skroget tørke skikkelig.

Langt fra stille i Stillehavet

De siste månedene har vært veldig spennende, med masse fine opplevelser, og til tider tøffe forhold til sjøs. Det har vært mye kraftig vind og store bølger. Vi dro fra Bora Bora i stille vær og satte kursen mot Suvarrow.

Etter et par dager så vi på værfaksene at et stopp på Suvarrow ikke ville være spesielt gunstig, så vi satte kursen vestover og planla stopp på Palmerston og/eller Nuie. Da vi nærmet oss Palmerston gjorde værgudene valget enkelt; vi ble truffet av et system med 45 knops vind fra SV, og måtte en liten stund seile østover, før vi klarte å komme oss litt nordover og til slutt vestover igjen. Denne lille omveien gjorde det vanskelig å stoppe på Palmerston -og på SSB fikk vi melding om at SV svell ville gjøre havnen veldig utrivelig de neste dagene. Vi fortsatte derfor mot Vava'u, Tonga og var utrolig glade for å komme i havn da de som lå et par dager etter oss i løypa fikk enda tøffere forhold. Vær til tross, alt ombord fungerer strålende (bank i bordet) og vi er utrolig fornøyde med vindroret vårt -det har styrt uavbrutt og problemfritt i alle forhold.

Ekte paradis

Tongas øygruppe Vava'u er virkelig et langturseiler-paradis. Vi svømte med hvaler, snorklet, besøkte en rekke nydelige ankringsplasser og ble utrolig godt mottatt av lokale. Det var med vemodige seilerhjernter vi satte kursen videre mot Fiji -hvor vi nå befinner oss. Fiji har også vært spennende.

Eksotiske byer med fantastiske markeder (og kino!), samt vakre øyer for snorkling og strandliv. Det er rart å tenke på at vi faktisk bare har to legg igjen før vi når Australias østkyst....

Du kan følge Silene her

Silene er nå på Fiji som du finner på kartet her.

View Larger Map