Seilmagasinets helgeportrett

Forteller sine opplevelser på youtube

Roger Weltzien pendler mellom jobb Nordsjøen og seiling i Middelhavet, og dokumenterer sine erfaringer på egen youtube-kanal.

Publisert Sist oppdatert
YOUTUBER: Roger Weltzien har 19000 følgere på sin TV-kanal.
YOUTUBER: Roger Weltzien har 19000 følgere på sin TV-kanal.

Da moren døde av kreft altfor tidlig, bestemte Roger Weltzien seg for at han skulle leve livet nå, ikke å vente til han ble pensjonist. Derfor solgte han huset sitt for et par år siden, gjorde slutt med kjæresten og kjøpte båt i Spania. Nå pendler han mellom båten, jobb i Nordsjøen og bobil han har parkert ved Gardermoen. Han inrømmer at konseptet med å invitere damer på seiltur i Egeerhavet kan høres suspekt ut, men det er ikke så ikke som det kanskje ser ut.

– Folk tror alltid det verste om slikt, sier Weltzien til Seilmagasinet.

Båten han har nå, en 45 fots Dufour, kjøpte han i Valencia. Derifta seilte han via Cartagena over til den spanske enklaven i Marocco, Melilla for overvintring. Den første sommeren kryset han Balearene, Ibiza, Formentera og Mallorca før retur til Valencia for overvintring. I 2019 seilte han til Hellas der han har seilt rundt blant blant de greske øyer. Nå er båten i vinteropplag og det venter vårpuss og oppgradering i februar og mars. 

Weltzien, som er en aktiv youtuber med 19000 følgere, inviterer med seg unge damer «Mermaids» for å ha selskap på turen og for å gi youtube snuttene mer liv og innhold. Også i år er han på utkikk etter Mermaids som vil bli med på tur.

Roger Weltzien har ikke annet mål med seilingen enn å ha «A good time» og vil holde på så lenge helse og økonmi holder. Hør ham her i samtale med Seilmagasinets Mikkel Thommessen.

Du finner Welziens YouTube-kanal her.

 

Weltzien9
Weltzien9
Weltzien3
Weltzien3
Weltzien2
Weltzien2
Weltzien7
Weltzien7
Weltzien5
Weltzien5
Weltzien1
Weltzien1
Weltzien4
Weltzien4
Weltzien8
Weltzien8
Weltzien6
Weltzien6
CRUISING: Roger Weltzien seiler en Dufour 445 Grand Large.
CRUISING: Roger Weltzien seiler en Dufour 445 Grand Large.