Miljø-Thomas

Thomas Nilsson har mange roller innenfor seilsporten. Fra 1. januar fronter han Norges Seilforbunds miljøengasjement.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden Jon Amtrup lanserte seilforbundets «Hold havet rent» kampanje har Thomas NIlsson villet være med på laget som fronter seilernes miljøengasjement. De siste to årene har dette tatt fart og «Clean Seas - Turn the tide on plastics» blir nå et viktig satsingsområde for seilforbundet.

– Havet er seilernes tumleplass, og alle seilere vil at denne tumleplassen skal være renest mulig. Derfor er rent hav en fanesak for seilerne, uttalte Thomas Nilsson, prosjektleder for FNs Clean Seas-kampanje i Norge, som Norges Seilforbund er en del av, under miljøkonferansen «UN Environment Grid Clean Seas Ocean Summit» under Arendalsuka i 2019.

– Vi er et av de særidrettsforbundene som er aller tettest på denne problemstillingen, og vi ønsker å ta en lederrolle og utfordre andre særidrettsforbund til også å vise et klart miljøengasjement på sine områder. Konferansen i Arendal var på mange måter startskuddet for dette, sier Thomas Nilsson som i dag er engasjert av Norges Seilforbund til å fronte kampanjen på deres vegne.

Vil ha miljøsertifiserte seilforeninger

Thomas Nisson var Seilmagasinets første lørdagsgjest. Nå avslutter han 2019 med en ny samtale med Mikkel Thommessen.