SOLO: Oda Pedersen Taule valgte seilbåt fremfor leilighet. Til sommeren legger hun ut på langtur alene i en 32 fots båt fra 80-tallet.

Setter kurs mot Australia alene

23 år gamle Oda Pedersen Taule har kjøpt seilbåt og setter kursen mot varmen i sommer. Hun vil være sin egen herre.

Publisert Sist oppdatert
«SNUPPA»: Oda har kjøpt en Rush 97, en båt full av utfordringer.

Oda Pedersen Taule er i full gang med vårpussen, og med gammel båt dukker det alltid opp uforutsette problemer.

Båten tok inn vann via propellakslingen. Å få den reparert ble estimert til 10 000 kroner, penger den unge jenta helst vil bruke til annet. Hun tok dermed jobben selv. Læringskurven ble bratt.

– Båten ble satt på vannet og akslingen var tett som en snørrete nese i januar. Ikke en dråpe vann kom igjennom! Jeg startet motoren med verdens største glis om munnen, men fant fort ut at noe ikke stemte. Akslingen gikk ikke rundt, og båten drev ut på havet.

– Det var en typisk grine-situasjon. Men jeg gråt ikke. Det går nemlig ikke an å stå der og grine når jeg er såpss svart under neglene som jeg er nå. De to går bare ikke hånd i hånd. Det jeg hadde gjort feil, var å skru en sinkanode på feil side og jeg fikk ikke festet akslingen godt nok fast i hylsen. Sånn skjer, men aldri igjen, skriver Oda på sin blogg.

Sikkelig seilerjente

– Jeg har seilt melkeruta før med min familie. Vi seilte en Bavaria 36 og deltok i ARC. Det jeg husker best av selve seilingen, var de gangene jeg hadde nattvakt helt alene midt på Atlanterhavet, stroppet fast med sikkhetsline og med noe dårlig musikk fra pappas ipod på øret. Da koste jeg meg, forteller bergenseren.

Nå vil hun være sin egen skipper, og klare seg på egen hånd. Planen er å få med venner på lengre etapper, og seile korte etapper alene.

– Jeg er lykkelig når jeg er alene på havet med «Snuppa», med Pirates of the Caribbean themesong på anlegget, skriver Oda på sin blogg.

Dele med Seilas’ lesere

Filmstudenten er lei for at hun ikke fikk dokumentert sine opplevelser bedre da hun var på langtur med familien sin. Slik blir det ikke å.

– Akkurat nå studerer jeg for å bli filmprodusent på Westerdals Oslo ACT. Drømmen er å produsere en skikkelig klissete kjærlighetsfilm og en seilerdokumentar. Sistnevnte får jeg forhåpentlig oppfylt allerede nå, med meg selv som hovedperson, hurra! 

Kanskje blir det en kjærlighetshistorie også. Oda satser på å finne mannen I sitt liv på veien til Australia, skriver hun på sin blogg.

Oda vil dele sine oppturer og nedturer på Seilas’ nettside. Vi vil også følge den unge bergenserens tur i bladet. I Seilas nr. 4 kan du lese om Oda og andre jenter som drar på langtur. 

 

 

MEKK: I helgen fikset Oda en lekkasje i propellakslingen.
ØSTOVER: Oda er nå på vei fra Bergen til Oslo. Første etappe gikk til Lervik på Stord hvor hun tilbrakte natten.