Robert Scheidt

Robert Scheidt gir seg med OL seilingen tre år før Tokyo OL.
Robert Scheidt gir seg med OL seilingen tre år før Tokyo OL.

Femdobbelt OL medaljør gir seg

44 åringen som var i gang med forberedelsene til stt syvende OL legger opp

Publisert Sist oppdatert

Brazil's Robert Scheidt, med fem OL medaljer på merrittlisten, inkludert to gullmedaljer, har besluttet å gi seg med olympisk seiling etter et kvart århundre i det olympiske rampelyset.

Scheidt, født 15. april 1973 i São Paulo, deltok i de olympiske leker  1996 i Atlanta, 2000, i Sydney, 2004 i Athen, 2008 i Beijing og 2012 i London.

Sitt første OL gull vant han i 1996 i Atlanta. Han vant da den Laser-klassen foran Ben Ainslie fra Storbritannia og nordmannen Peer Moberg.

Åtte år senere, under Sommer-OL 2004 i Athen, vant han sin andre olympiske gullmedalje da han igjen vant i Laser-klassen foran Andreas Geritzer fra Østerrike og Vasilij Zbogar fra Slovenia.

Han tok sølvmedaljer i Sydney 2000 og Beijing i 2008, samt bronse i London 2012, de to siste i Star. I London kom han på plassen foran Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen.  I sitt comeback i Laser i Rio 2016 rakk han akkurat ikke opp til pallen og endte på 4- plass.

Har har også vunner 12 verdensmesterskap, ni i Laser og tre i Star og er 

Den 44 år gamle seileren vil fortsette å seile utenom OL klassene, og han vil være støttespiller for det brasilske landslaget frem mot OL 2020 i Tokyo. Han var igang med å forberede seg til OL, nå i 49er, men kom til at det ville bli for krevende å nå opp i enda en ny klasse.

Robert Scheidt fikk sin første båt da han var ni år og har siden vist en treningsvilje uten like. I Brasil er det bare Torben Grael som som kan måle seg med Scheidt, også han har fem OL medaljer, to gull, en sølv og to bronse.