Robert Scheidt

Robert Scheidt gir seg med OL seilingen tre år før Tokyo OL.

Femdobbelt OL medaljør gir seg

44 åringen som var i gang med forberedelsene til stt syvende OL legger opp

Publisert Sist oppdatert

Brazil's Robert Scheidt, med fem OL medaljer på merrittlisten, inkludert to gullmedaljer, har besluttet å gi seg med olympisk seiling etter et kvart århundre i det olympiske rampelyset.

Scheidt, født 15. april 1973 i São Paulo, deltok i de olympiske leker  1996 i Atlanta, 2000, i Sydney, 2004 i Athen, 2008 i Beijing og 2012 i London.

Sitt første OL gull vant han i 1996 i Atlanta. Han vant da den Laser-klassen foran Ben Ainslie fra Storbritannia og nordmannen Peer Moberg.

Åtte år senere, under Sommer-OL 2004 i Athen, vant han sin andre olympiske gullmedalje da han igjen vant i Laser-klassen foran Andreas Geritzer fra Østerrike og Vasilij Zbogar fra Slovenia.

Han tok sølvmedaljer i Sydney 2000 og Beijing i 2008, samt bronse i London 2012, de to siste i Star. I London kom han på plassen foran Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen.  I sitt comeback i Laser i Rio 2016 rakk han akkurat ikke opp til pallen og endte på 4- plass.

Har har også vunner 12 verdensmesterskap, ni i Laser og tre i Star og er 

Den 44 år gamle seileren vil fortsette å seile utenom OL klassene, og han vil være støttespiller for det brasilske landslaget frem mot OL 2020 i Tokyo. Han var igang med å forberede seg til OL, nå i 49er, men kom til at det ville bli for krevende å nå opp i enda en ny klasse.

Robert Scheidt fikk sin første båt da han var ni år og har siden vist en treningsvilje uten like. I Brasil er det bare Torben Grael som som kan måle seg med Scheidt, også han har fem OL medaljer, to gull, en sølv og to bronse.