Ragnarok på Hardangervidda

Verdens tøffeste kitekonkurranse arrangeres på Hardangervidda 31. mars- 3.april. Se video

Publisert Sist oppdatert

RAGNAROK PÅ VIDDA: Fotos Red Bull.

Konkurransen Red Bull Ragnarok har rykte på seg for å være en av de mest krevende som finnes. I 2010 stilte over 100 utøvere til start kun fire kom i mål. Det er en utholdenhetskonkurranse der deltagerne kjører om kapp på ski og snowboard, mens de blir av en kite. Konkurransen stiller store kra vtil utøverens fysiske kapasitet.

– Ragnarok er nok en av de tøffeste kitekonkurransene som finnes.Til Haugastøl kommer noen av verdens beste kitere for å kjempe side om side. Vi håper det blir like heftig som i fjor og ser frem til en fartsfylt konkurranse, sier Remi Meum, som arrangerer konkurransen for Red Bull Norge. 200 deltagere fra 24 ulike nasjoner stiller til start i årets konkurranse.

I tillegg til hjemmefavoritten Bjørn Kaupang kommer også den engelske superstjernen og verdensmesteren Aaron Hadlow. Utøverne skal gjennom en 20 kilometer lang løype fem ganger og kan komme opp i hastigheter på 80 kilometer i timen. Førstemann til mål vinner. Dette er andre gang Ragnarok arrangeres i Norge.

Se video