Første seilbåt over 50 knop

På søndag seilte «l’Hydroptère» 52,86 knop

Publisert

Fartsrekordene faller som fluer om dagen, men enda er ingen av dem godkjente. «l’Hydroptère» er en trimaran på hydrofoiler som nettopp er satt på vannet igjen for en ny sesong med Mistralvinder i Middelhavet. Båten har blitt optimalisert for nye rekorder. Båtens offisielle rekord er på 47.2 knop. På lørdag seilet den franske kiteren Alex Caizergues har seilt 50,52 knop over 500 meter i Namibia.

52,86 knop

Analyse av loggen fra søndag 5. oktober viser at båten hadde 52,86 knop på det meste på loggen.  Alain Thébault forteller på «l’Hydroptère» nettside at dette er første gang en båt har seilt fortere enn 50 knop. Det som skal til nå er å klare å holde farten oppe i over 500 meter.

For øyeblikket er vinden for svak for nye rekordforsøk, men alt tyder på at båten vil sette ny rekord i løpet av kort tid.

Les mer her

Kitere prøver seg igjen

Vinden ser lovende ut for nye rekorder for kiteseilerne i Namibia i dagene fremover. Lüderitz Speed Challenge 2008 avsluttes på fredag, men om forholdene fortsetter å være gode vil seileren fortsette med rekordforsøk over helgen.

Les mer her

Se film fra «l’Hydroptère» tidligere rekordforsøk her

Powered by Labrador CMS