To nye verdensrekorder

I vinter kullseilte trimaranen med hydrofoiler. Nå er den reparert og optimalisert og har satt nye fartsrekorder på 500 meter og en nautisk mil.

Publisert Sist oppdatert

L'Hydroptere blir bare raskere og raskere. Det mest oppsiktsvekkende med den nye rekorden er at det ikke blåste mer enn 25 knops vind. I denne vinden har båten klart å seile dobbelt så fort som vinden i snittfart.

L'Hydroptere prosjektet vil utvikle en større og raskere hydrofoil båt. Du kan lese om saken.

Ikke godkjent enda

Alain Thébault og hans menn satte de nye rekordene på fredag. Rekordene er derfor ikke godkjente. Farten ble målt med GPS. De nye rekordene ble satt undr første treningsdag etter at båten ble skadet i vinter.

Over en nautisk mil

L'Hydroptere holder den offisielle rekorden over en nautisk mil. Den er på 43.09 knop. Nå seilte trimaranen fem knop raskere, 48,7 knop.

Over 50 knop

Toppfarten på GPSen målte over 54 knop, og i følge båtens nettside vil gjennomsnittsfarten over 500 meter bli på over 51 knop.

Har seilt 61 knop

I desember 2008 blåste det kraftig. L'Hydroptere hadde da en hastighet over 61 knop på loggen, men kreftene ble for store og båten gikk runt. Les sak om hendelsen her, og se film under.