«Caro» satte ny rekord under ARC i 2013. Den kan falle om noen dager.
«Leopard 3» seiler vestover, mens «Monster Project» går en sydligere kurs.
For EDITORIAL USE only, please credit: Rick Tomlinson/Volvo Ocean RaceTeam Russia breaks away from the start line in Alicante, Spain for leg 1 of The Volvo Ocean Race. Next is a 6,500nm battle to Cape Town, South Africa.The Volvo Ocean Race 2008-09 ...

Seiler ARC for å sette rekord

Et finsk prosjekt har leid inn Farr 100 «Leopard 3» for å seile til St. Lucia på under 10 døgn og 21 timer.

Publisert Sist oppdatert

FINNER: «Leopard 3» er leiet inn for å sette ny rekord i ARC.

ARC er en turseilas fra Las Palmas til St. Lucia i Karibia, men ikke alle er med for en trygg seilas over havet. Prosjektleder Samuli Leisti har samlet venner og noen finske toppseilere og leiet inn en av verdens raskeste båter for å grisebanke turseilerne. Med om bord er også båtens profesjonelle mannskap. Båten de seiler, «Leopard 3» er som en 100 fots Volvo Ocean Race båt, bygget i 2007, tegnet av Bruce Farr. Båten satte samme år ny rekord under Fastnet Race. «Leopard 3» har fartsrekord på 40,7 knop.

Båten er ikke den eneste raske. «Monster Project», tidligere «Tea Russia» Volvo Ocean 70 fra 2008.

Foran skjemaet

Finnene hadde litt utur med vindforholdene etter start. Det lå et område med mindre vind vest for Kanariøyene, så både «Leopard 3» og «Monster Project» satte kursen sydover for mer stabil forhold. Det blir ekstra sjømil, men det betyr lite når båten seiler 15-20 knop. «Leopard 3» ligger an til å bruke ni døgn.

I går var «Monster Project foran finnene men har nå valgt en annen strategi. De seiler sydover igjen, mens finnene går korteste vei mot mål.

St. Lucia onsdag

For å nå målet om ny rekord i ARC, må finnene være i mål i løpet av onsdag. Rekorden de skal slå, ble satt i fjor av «Caro», en Knierim 65 eiet av tyskeren Max Klink. Båten slå da den gjeldene rekorden med 8 timer.

Leopard by Finland har egen Facebook-side. Du finner den her.