STILLE OG VARMT: Så langt har Rustad Sails TwoStar bydd på lite vind og tropeseilas – som varslet.

Varm og lett start på Rustad Sails TwoStar

Varslet for Rustad Sails TwoStar lød på tropeseilas, og så langt er det nettopp hva det er blitt.

Publisert

Det startet med en liten lufting fra nord, men nå, fredag ettermiddag, ligger hele feltet mer eller mindre i bleike.

– Heldigvis skygger seilene for sola, ellers hadde det vært altfor varmt, sier Axel Nissen-Lie om bord i en Sun Fast 3200, som han seiler i sammen med Eira Naustvik.

Båtene som har gått lengst ut i havet, har så langt tjent på det og beholdt vinden lengst, mens den har dødd ut lengre inn mot land. Nå klamrer hele feltet seg til håpet om at solgangsbris og sønnavind skal slå inn – noe som er varslet – før nordavinden atter skal ta seg opp igjen utover kvelden og natten.

Feltet er nå på vei til runding ved Jomfruland og ligger utenfor Svenner fyr og Langesundsfjorden.

I klassen for de minste båtene, som startet klokka 08 i dag morges, leder Vidar Moe og Tormod Lie i en Humphrey 30 foran Henning Gundersen og Tom Lillemoen i en X-37. På tredjeplass så langt ligger Morten og Øyvind Knudsen i en First 34.7.

Du kan følge utviklingen av seilasen via trackingen til TracTrac – der du foruten å se hvor båtene befinner seg i kartet, også får en liste over hvordan de ligger an basert på måltallet hver enkelt båt har.

Klassen for de største båtene startet to timer etter de minste, men er nå i ferd med å ta igjen det foranstartende feltet. Best an ligger Anette Melsom Myhre og Morten Christensen i en X-41. Bak dem følger Per Sortedal og Rune Halvorsen i en Aquatich 40. De to lagene kniver med Per Ottar Skaaret og Øyvind Brudevoll i en X-50.

Tracking til de største båtene.