Gordon Wright

Skotsk seiler med ankerfeste i Askøy

Gordon Wright vant årets Askøy Rundt med sin Albin Cumulus «Shiraz». Det er tredje seier for Gordon i Askøy Rundt, og han er den stolte eier av utmerkelsespokal for gjentagende seire i Askøy Seilforenings største regatta.

Publisert Sist oppdatert

Gordon, med familie Gry Hunstad og Thomas Hunstad, vant under forhold som testet oss i alt fra vindstille til frisk bris. Dette er en seier blant mange for Gordon, som er spesielt berømt for sin dyktige starttaktikk (og engelske vitser!). Gordon, Gry og Thomas flyttet til Bergen i 2006, og har seilte «Shiraz» for Askøy Seilforening siden 2008.

Gordon har vært på farten med vind som drivstoff siden han og tvillingbror Peter var barn og seilte på vestkysten av Skottland nær hjembyen West Kilbride.

Internasjonal erfaring

Gordon og broren ble etter hvert dyktige seilere og ettertraktet som mannskap. Gordon har seilt i flere krevende og berømte regattaene, blant annet Fastnet (Cowes, England til Fastnet, Irland: 1126 km), Sydney-Hobart (Sydney, Australia til Hobart, Tasmania: 1170 km) og Swan Challenges i Middelhavet.

Her i Bergen-området vil han være med på alt som har seil og skrog, inklusiv jolleseiling i Snipe og Yngling. I år er han også rormann på Melges 24 «Java Joy», som deltar i den vestnorske regattaserien Javacup.

Det sies at man må trene 10 000 timer for å bli skikkelig ekspert. Gordon ligger godt i overkant!