Slik er det å være turseiler

Nesodden Seilforening har tilbud til tur- og familieseilerne også. Slik er det å være turseiler.

Publisert Sist oppdatert

Det er klart for en ny vintersesong. Det gjelder å ikke ha for store prosjekter. Å pusle i en båt som står på land, er godt for sjelen. Jeg har vel vært medlem av Nesodden Seilforening i 20 år, og jeg har deltatt på to regattaer. Da teller ikke Steilene 3-dagers og bøyebåt-tjeneste.

Seiling er fantastisk allsidig, og det prøver vi å fange opp i Nesodden Seilforening. Her er det plass også til oss som ikke seiler onsdagsregatta. Turseiling er også seilsport, og selv om man kan ha kun båt og båtplass og greie seg fint med det, blir det nå stadig flere arrangementer i seilforeningen som er rettet mot turseilerne.

Med flere turseiler-medlemmer blir det og flere aktiviteter. Steilene 3-dagers feiret 10-årsjubileum i år, og vinteren har jevnlig kurskvelder og workshops som passer for tur- og familiebåter.

Lurt å kunne seile effektivt

Sist vinter hadde storbåtgruppen et lite trimmeseminar med North Sails: «Seiling i lite vind». Det var veldig regattaorientert, men du verden så nyttig også for familieseilere. Det er ikke alltid viktig å seile langt og fort, men vi vil jo likevel gjerne seile effektivt, og mekanismene er akkurat de samme.

Det er kanskje ikke nødvendig å jage familien frem i baugen for å få mindre våt flate, men jeg tror jeg skal få lagd meg et polardiagram. Å seile effektivt betyr mer glede, mindre motor og ikke nødvendigvis mer stress. Kanskje vi bør få til et famileseileseminar denne vinteren?

Det er noe med å «høre til» på Steilene, og det er nok av aktiviteter å delta i for de som har lyst. Det er faktisk ganske sosialt å være mannskap under større regatta­arrangementer i foreningen.

«Bryggeseiling»

Mange har båten liggende på Steilene og har basen sin der. «Bryggeseiling» passer for både barn og voksne. Vi har hatt mange helgeturer den lange veien fra Oksval Båthavn til seilhavnen på Steilene. Det er ikke uten grunn at Steilene er et populært mål for turen med kollegaer en torsdag kveld, eller for familiebåter med barn som setter pris på den lille badestranden og at seilforeningens utrettelige frivillige mannskap stort sett greier å bemanne kiosken.

Nå står vinteren for døren, men etter noen måneders dvale ønsker vi oss passe seilvind om dagen, lune grillkvelder, og godt ankerfeste om natten. Det er vel ikke for mye å be om?