Trebåtfestivalen vil hyre ny kaptein

– Vi søker en engasjert, strukturert og kreativ person til Sørlandets beste jobb, sier arbeidende styreleder i Risør Trebåtfestival Tove Esnault, som håper å ha en ny festivalleder på plass innen jul.

Publisert

Risør Trebåtfestival kan se tilbake på en vellykket jubileumsfeiring av sine 30 første år i august, og retter nå blikket mot nye festivaldager i 2014.

– Mange festivaler langs kysten har kystkultur på programmet, men det er bare Risør Trebåtfestival har klart å etablere en merkevare internasjonalt. Festivalen representerer noe helt unikt, og speiler bredden av kystkulturen i Sør-Norge. Samtidig har vi gjennom alle år samarbeidet med trebåtmiljøer rundt om i Europa. Vi arbeider kontinuerlig med å utvikle festivalen og merkevaren videre, og nå leter vi med lykt og lupe etter en engasjert festivalleder som har lyst til å bidra i dette arbeidet.

 

Festival i pluss

Fjorårets festivalleder Cathrine Karlsson brakte festivalen vel i havn med et lite pluss på bunnlinjen, og Risør kommune har for det kommende år gått inn med et tilskudd på 300.000,- kroner. Dermed har festivalen en tryggere økonomisk plattform enn på mange år.

– Vi har omsider kommet dit at vi har gode forutsetninger for å utvikle festivalen videre. Og vi har drømmejobben for en festivalleder med stort engasjement for kystkultur og kulturbasert næringsutvikling. Vi håper at vi kan gå inn i et nytt festivalår med en leder ved roret som kan skape engasjement og motivasjon hos samarbeidspartnere, og som finner glede i å arbeide med levende kystkultur i et kreativt miljø, sier Tove Esnault.