«Tresbelle» tilbake til norsk farvann
«Tresbelle» tilbake til norsk farvann
«Tresbelle» i USA

«Tresbelle» tilbake til norsk farvann

Arne Brun-Lies velkjente Norbelle 37 «Tresbelle» får Brønnøysund som sin neste havn. Det ble klart etter inspeksjonstur til USA siste uke. Se den rørende og spesielle videoen her.

Publisert Sist oppdatert

Kurt Fagerland er en entusiastisk ungdsomsarbeider i Brønnøysund. Da han for noen måneder siden kom over annonsen i Seilas med 37 foteren «Tresbelle», kjent fra flere transatlantiske seilaser, blant annet som deltaker to ganger i TwoStar regattaene fra Plymouth til Newport RI., bestemte har seg for å kjøpe båten som han var overbevist om ville egne seg til ungdomsarbeide i hjembyen.

«Tresbelle» deltok første gang i TwoStar allerede i 1981, da med eierens sønn Gustave Brun-Lie og Thorleif Thorleifsson som nå er aktuell med sin planlagte seilas rundt nordpolen med Børge Ousland.

Nylig var Fagerland og kameraten Jim-Børre Andreassen på inspeksjonstur i den lille byen Ipswich nær Boston der eieren Arne Brun-Lie er bosatt og der båten fremdeles lå på vannet klar for prøveseilas. Andreassen laget denne videoen fra besøket.

Nå venter klargjøring av båten i USA før den forhåpentligvis skal skipes til Europa slik at arbeidet med å sette båten i topp stand kan begynne for sommeren.