NORladies.no seiler klassisk
«Erna Signe« under regattaen i Sandefjord.

NORladies.no seiler klassisk

NORladies er en organisasjon med Lisbeth Røbekk som ønsker å få frem kvinnelige seilere. I sommer har det blitt seiling på store klassiske båter.

Publisert Sist oppdatert

NORladies.no ønsker å satse på et jentelag for matchseiling i OL 2012. Å stille et lag i Sydney Hobart Race er også et mål, samt en gang få et profesjonelt lag i en større entype båt som Farr 40. I påvente av at sponsorpengene skal renne inn har det blitt seiling i klassiske båter for initiativtakeren. Les mer om NORladies her.

Klassiske seilbåter har før sommeren 2009 kun vært kun av historisk verdi for NORLadies.no, men har nå vært så heldig å fått større innsikt i de klassiske båtenes egenskaper som mannskap på «Britannia» og «Erna Signe».

«Britannia»

Lisbeth Røbekk deltok som mannskap på reisen fra Tromsø til Son med den historiske båten, Britannia. En duplikatmodell av Big Boat Class anno Britannia 1893 på størrelsen 125 fot. Av hele 634 starter vant båten 231 regattaer og mottok 129 priser. ”En klassisk flott båt, med flotte linjer som blir spennende å følge med fremover. Turen fra Tromsø gikk mest for motor, men en gennaker ble heist på siste strekket og det var deilig med ett lite skritt i riktig retning! Morsomt å jobbe med gennakeren da en kunne benytte hele kroppsvekten for å bearbeide seilet. Britannia er og blir en utrolig flott båt i full seilføring”, sier Røbekk.

Les mer om Britannia her.

12 mR Erna Signe

Er bygd i 1911/1912 og vant OL sølv i 1912. Total restaurert i 1998-2000 en smykke av en båt på ca 70 fot i mahogni og 150-200 m2 seilareal på kryss.  ”En flott og morsom båt å seile med ett hyggelig mannskap” sier Røbekk som deltok som mannskap sammen med Skipper Einar A. Sissener, Taktikker Thomas Oksmo og Esben Glad, Mona Prestbøen, Annicken Sissener, Simon Hansen, Helge Stentun, Ken Bøien, Mette Lund, Henrik Smith og Morten Rustad.

Framnæs 12 meter Cup 2009

7 klassiske båter deltok med deltagelse både fra Danmark og Tyskland, men de tre øverste plassene ble med 1 poengs margin ble vunnet av 1. Magnolia, 2. Erna Signe og 3. Vema. Skipperen Lasse Lund kunne stolt ta imot vandrepremien og maleri malt av Mona Prestbøen på vegne av ”Magnolia” mannskapet – for så å bli kastet i vannet!

”Det var utrolig morsomme og spennende race og den siste race hadde vi nærmest en match race mellom ”Magnolia” og ”Erna Signe” hvor begge båtene gikk ut på samme halser, tett ved hverandre og holdt følge hele det siste racet”, sier Røbekk og fortsetter videre ”det var også morsomt at båtene ”Magnolia” og ”Erna Signe” hadde hver sin konkurrerende seilmaker som taktiker.

Les mer om regattaen her.

På bryggekanten ved premieutdelingen

Etter regattaen fikk damene tid til en samtale på bryggekanten og det viser seg da at det kvinnelige mannskapet i de to klassiske båtene som har hjemmehavn i Sandefjord kaller seg hyssingjentene. ”Det kommer av at det er vi som holder styr på alt tauverket om bord”, sier Mona Prestbøen som er primus motor sammen med Einar A Sissner for arrangementet. Her er seildamene på bryggekanten med Mona Prestbøen, Mette Lund, Annicken Sissener, Elin Kragset Vold og Lisbeth Røbekk.

Fokus på det sosiale

Det sosial ved arrangementet var velorganisert og Sandefjord Storband med Heine Totland underholdt i fredagens hageselskap og grillkveld ble avholdt på Sandefjord Park Hotell på lørdagen.

NORLadies.no om sommerens seilaser

”Det har vært en utrolig hyggelig og morsom helg med hyggelig mannskap i ”Erna Signe” 12mR og en flott tur med mange gode og spesielle opplevelser ned norske kysten med ”Britannia”. Turen i seg selv var mer enn bare natur og jeg er takknemlig for å få være med Sigurd Coates, hans familie og nærmeste støttespillere på denne historiske turen sammen med min datter som var med deler av turen. I det store og det har vært en spennende helg og seilsommer og hyggelig med stående invitasjoner om mer klassisk seiling”, avslutter Lisbeth Røbekk

Vinnerlaget på «Magnolia»