Helene Næss og Marie Rønningen

Alle norske til gullfinalene

De norske 49erFX og 49er lagene har funnet flyten

Publisert

Det ble nok en god dag for de norske deltakerne i EM for 49erFX og 49er. Alle er sikret plass i gullfinalene som starter i morgen med de 25 beste lagene fra kvalifiseringsseilasene. 

Det ble en ny lettværsdag i Vilamoura og da briljerte Helene Næss og Marie Rønningen som virkelig har vist storform i denne regattaen. Laget som allerede har ett gull og to sølv i EM vant dagens siste seilas og har nå seilt seg opp til 2. plass i feltet, syv poeng bak det ledende italienske laget, men hele 15 poeng foran det spanske laget på 3. plass. Pia Dahl Andersen og Nora Edland hadde også en god dag med 9. og 5. plass. De ligger som nummer 17, men har kort vei opp til medaljefinalen som skal gå mandag. De svenske verdensmesterne trives ikke i lett vind og har falt tilbake til 9. plass, og dessverre. for dem er det spådd lite vind også i dagene som kommer.

Resultater

Det norsk-franske laget med Mathias Berthet og Clement Pequin og også klare for gullfinalen. De hadde plasseringene 22 og 15 i dag og er 24 sammenlagt.

Resultater