Snipe-eliten samles utenfor Snarøya

Vestfjordens Seilforening på Snarøya i Bærum arrangerer Nordisk Mesterskap i snipeklassen sept 18-20.

Publisert Sist oppdatert

Deltagerantallet vokser fortsatt, det blir minst 40 båter, skriver Bjørn Sundby fra Snarøya Snipeklubb og Vestfjordens Seilforening til Seilas.

Snipe er det fineste leketøyet for voksne seilere, hvor de fysiske og mentale krav er håndterbare for de fleste mellom 12 og 85 år ! Foreløpig Eldste påmeldt er 80 år gammel. Snipen er en båt hvor de litt eldre båtene kan konkurrere på like fot med nybygde båter, forutsatt seil og utstyr skiftes før det er utslitt. Dermed er inngangsbiletten rimelig nok til at også ungdom og foreldre i tidsklemma kan ha anledning til mye morro.

Vestfjordens Seilforening og Snarøya Snipeklubb har den største snipeklassen i Europa: over 60 båter ligger klar til aksjon. Klubben har også noen lånebåter, slik at seilere kan prøve seg uten å kjøpe båt. Et populært tilbud blandt seilere som vil trene regattaseiling før de store kjølbåt regattaene, som Færdern o.l. På onsdagene er det oftest 20-25 sniper på banen, og hard konkurranse både blandt ekspertene og i baktroppen...