Amalfikysten

Fra Villa San Michele, nær toppen av Capri har man utsikt over fergehavna og Vesuv
Fra Villa San Michele, nær toppen av Capri har man utsikt over fergehavna og Vesuv

Capri, mer enn den blå grotte

Øya syd for Napoli er en turistmagnet og et naturlig mål for seilere

Publisert Sist oppdatert

Skal man seile til Capri er det ikke bare Den Blå Grotte som gjelder. Her er mye å se på land, først og fremst  Axel Munthes villa San Michele på Anacapri nær toppen av øya. Her fortelles historien om den svenske sosietetslegen som over mange år bygget seg en fantastisk bolig og som ble kjent for bestselgeren «Drømmen om San Michele». Her bodde han blant annet i 37 år sammen med kronprinsesse og senere dronning Victoria av Sverige. Hun var Munthes inngangsbillett til de høyere lag av Europas sosietet da han var ”livmedikus” for det svenske hoff og lege for flere andre kongelige. Veien opp til Anacapri er spektakulær, smal og svingete og kan forseres med buss eller spesialbygde taxier.

Mannskapet, Jan Petter Bredsdorff, Vilde Amble Sandaas, Aase Amble og Sølvi Godøy Bredsdorff
Mannskapet, Jan Petter Bredsdorff, Vilde Amble Sandaas, Aase Amble og Sølvi Godøy Bredsdorff

Halvveis opp fra havna ligger Capri med sine mange restauranter og luksusbutikker. Hit kan man ta stolheisen, men endeløse køer i hver ende virket ikke direkte som en oppmuntring til å velge denne reisemåten.

Den blå grotte

Den blå grotte (Grotta Azzurra) er en turistattraksjon som trekker mange til øya. Hit arrangeres turer med profesjonelle guider. Privatbåter slipper ikke inn i grotten som har en åpning som ligger delvis under vannflaten, De romerske keiserne som hadde villaer på øya brukte den blå grotte som sitt private bad. 

Unngå fergehavna

Kommer man med egen båt til Capri er den naturlige havna den nordlige delen av fergehavna. Her er båtplasser til leie og gode fasiliteter på land. Nedsiden er fergetrafikken som pågår uten stopp fra tidlig morgen til sent på kveld. Det skaper konstant swell og lydnvået er betydelig. Da er det bedre å finne en bøye i en av buktene på øyas sydside, der den er på det smaleste. Her kan man fortøye foran en av de mange restaurantene, flere av dem med fergeservice som tar deg rett til spisebordet.

Capri er må mange måter en perle, men i september er fremdeles trøkket av turister på topp, og lange køer i gatene og foran buss- og taxiholdeplasser må påregnes. Vannet holder badetemperaturer  på 25 grader pluss, og når ettermiddagsbrisen setter inn er det perfekte seileforhold. Neste mål kan være øyene Ischia eller Procida, om man da ikke legger kursen innover i Napolibukta til Sorrento, der Henrik Ibsen hadde bolig i flere år og herfra skal ha skrevet blant annet «Fruen fra Havet».