På eventyr i nord

Grønn på Grønland

Grønland er ikke nødvendigvis et reisemål som kun kan nås av modige menn med store skjegg i en aluminiumbåt. Det er mulig for helt vanlige seilere også.

Publisert Sist oppdatert

Grønland er et sted det er lett å la seg fascinere av. Ikke bare har verdens største øy en flora, fauna og geologi som er unik på verdensbasis; man har også hørt historiene om heltmodige oppdagere som trosset is og kulde for å fylle ut de hvite flekkene øverst på kartet. På toppen av det hele ligger Grønland nær nok til Norge til at det er mulig å foreta reisen i løpet av noen sommermåneder, og Grønland er slik sett kanskje mer tilgjengelig enn mange andre langturmål.

Samtidig synes den gjengse oppfatningen å være at havet er så stort, isen så tykk og været så dårlig at disse polare områdene kun kan nås av modige menn med store skjegg og enda større båter – aller helst bygd i stål eller aluminium (materialkravene skal visst gjelde både for båtene og deres eiere).

Jeg har lyst til å vise en alternativ virkelighet. At det er mulig å dra på tur inn i isen i en glassfiberbåt på 31 små fot som verken har varmeapparat, solcellepanel eller radar, med lånt redningsflåte og forholdsvis uerfarent mannskap. Man må bare akseptere at ting til tider blir litt – kjipt.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her