HANKØFØRE: Klassisk føre under Hankø Race Week, men uten Melges 24 i år.

Hankøføre under Hankø Race Week

Regattaserien starter i dag, større enn noen gang. Det skal bli nok med vind.

Publisert Sist oppdatert

Til EM i ORCi i August i fjor fikk Hankø Yacht Club en ny brygge. Dette gir KNS en mulighet til å utvide sine arrangementer på Hankø. I fjor var Hankø Race Week to-delt. I år blir det en digert arrangement med 11 inviterte klasser. Noen klasser står dessverre uten deltagere. Klasser som skal konkurrere er J/70, Soling, Drake, Melges 24, Half-ton, Express og 11:Metre.

Regattaen starter torsdag 29. juni og avsluttes på søndag 2. juli. 

Half-ton størst

Den største klasen er ingen entype-klasse, men en klasse med IRC som måleregel. Hankø Race Week har 17 gamle halvonnere på startstreken, en god oppkjøring før 40 års jubileumsregattaen i August på Hankø. Den nest største klassen blir J/70. 

Express har 14 båter, og holder seg populær. At det også blir 14 IOD, mange fra Sverige, er imponerende. Det er flere Draker enn Soling, tross for at det er VM i denne klassen på Hankø til neste år. Flere av Soling-seilerne har seilt 5.5 meter tidligere. 

PÅ HANKØ: «Fram VIII» tok 4. plass under VM på Hankø i Halvtonn-klassen i 1983. Nå seiler båten igjen på samme bane.

Uten deltagere

Det er rekordmange Melges 24-seilere i VM i Danmark akkurat nå, og det er grunnen til at klassen står uten deltagere på Hankø. X-35-klassen forsøkte å gjøre Hankø Race Week til Norgesmesterskap, men uten å lykkes. Det blir heller ingen 8 mR, Yngling eller H-Båt. 

Frisk vind

Det er meldt godt med vær i løpet av Hankø Race Week, med vind fra syd, slik det skal være. Søndagen ser ut til å bli mest vindfull. Det kommer også byger med både regn, lyn og torden, men slik prognosene er nå, så ser det ut til at disse vil komme på natten. 

Du finner påmeldingslisten her