SKADE: «Vestas» har fått ett stort hull på babord side. Det er også skader på baug og under skroget.

Havneregatta lørdag uten «Vestas 11th hour»

Seks deltagerbåter i Volvo Ocean Race er klare for havneregatta i Hong Kong. Vestas 11th hour står fremdeles på land.

Publisert Sist oppdatert
VESTAS: Mark Towill og Charlie Eright ra Vestas er taknemmelige for all støtten de har fått i dagene etter ulykken.

Det er snart en uke siden den tragiske ulykken hvor  «Vestas 11th hour» kolliderte med en fiskebåt 30 nm fra mål i Hong Kong. Kollisjonen endte med at fiskebåten med 10 menn om bord sank. En av fiskerne ble hardt skadet og døde senere på sykehus. «Vestas» klarte å komme seg til kai for egen maskin. 

Det er begrenset med informasjon som har kommet ut fra laget, eller arrangøren. Volvo Ocean Race har munnkurv på seilerne så lenge etterforskningen pågår.

Flere medier etterlyser mer informasjon om hendelsen.

Står på land

Nå opplyser  «Vestas 11th hour» om at de ikke har mulighet til å delta i havneregattaen på lørdag 27. januar, og vil heller ikke være i stand til å seile etappe fem fra Hong Kong til Guangzhou i Kina. Denne etappen starter 1. februar, og er på bare 100 nm.

Spørsmålet er om «Vestas 11th hour» blir lappet sammen til å kunne seile 6. etappe, fra Guangzhou til New Zealand. Denne etappen starter 7. februar.

Det er betydelig hull i skroget. Sannsynligvis må den delen av det skadete skroget støpes på nytt i formen i Italia, transporteres til Hong Kong, og monteres inn i skroget.

– Først og mest, tanker og kondolanse til familien som er berørt av denne tragiske hendelsen, uttaler  Mark Towill fra Vestas 11th hour.

– For øyeblikket så ser vi etter alle muligheter for å komme oss tilbake i regattaen, uttaler skipperen på Vestas 11th hour, Charlie Enright.

Les mer om ulykken her