EVIG EIES KUN DET TEIPTE: Teip godt slik at knutene ikke løsner eller noe henger seg opp i disse.
RIKTIG AVSTAND: Riktig avstand er viktig; litt slakk gir bedre vinkel og heisingen går lettere.
KORREKT: Montér pre-feederen din med litt slakk. Da blir vinkelen bedre mot feederen, og forseilet entrer dermed enklere i forstagsprofilen. Tau imellom pullpiten og forstaget hindrer at spinnakerskjøt og -bras ikke kiler seg ned i pulpiten.

Montér pre-feeder’n korrekt

En feilmontert genua-pre-feeder gjør livet for baugmannen vanskelig, heising av forseil tungvint, rormannen frustrert, i verste fall genuaen din til seilmakerpasient og da garantert en enda mer frustrert skipper – les han med lommeboken. Enkle grep kan gjøres for å snu «katastrofe» til suksess.

Publisert Sist oppdatert

Først en begrepsforklaring – ordet «feeder» er engelsk og betyr «mater». Blant seilere er det utrykket «feeder» som brukes. «Feederen» er den som sitter i enden av forstagsprofilet ditt, mens en prefeeder sitter løst under for å hjelpe seilet frem og opp til feederen.

En god og riktig montért prefeeder er nøkkelen til gode heisinger av forseil. Altfor ofte opplever man at prefeederen mangler eller er feilmontert. Da blir det vanskelig og tungvint å heise seil og dette gjør at manøveren tar mye lenger tid enn hva som er nødvendig. Dette kan være kostbart ved seilskift eller i tette merkerundinger. De nyeste prefeederne på markedet kan åpnes, og dette er gull verdt når forliksbåndet på seilet kiler seg i prefeederen.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER