Seiling for alle i Moss Raymarine Race

– I år blir over 100 båter med

– I år blir over 100 båter med

Moss Raymarine Race vokser for hvert år som går. I år blir arrangementet virkelig stort.

Publisert Sist oppdatert

I år blir det i tillegg til storbåtseilig for erfarne og nybegynnere, som er grunnstammen i Moss Raymarine Race, også NM i både Express og 11MOD, pluss mange andre seiltilbud.  Det hele skjer helgen 21.-23. august. Arrangøren, Moss Seilforening, håper på over 100 båter.

OVER 100 BÅTER. – Ja, vi satser på at det blir over 100 båter i år, og vi har gjort en del endringer som vi er ganske sikre på at seilerne vil sette pris på, sier Hans-Christan Grande hos Belamarin AS, som er hovedsponsor og initiativtager til arrangementet.

Bare de to NM-klassene, vil sørge for at veien mot målet: Over 100 båter – langt på vei vil bli nådd.

Det er det fjerde året på rad at Moss Raymarine Race settes i gang i august, og Moss Seilforening og Belamarin har hvert eneste år sørget for å tilføre noe nytt til fordel for seilerne.

 

JEANNEAU-SAMLING. I år er det flere nyheter. I tillegg til NMene, vil Heitmann Marins årlige seilsamling også bli en del av Moss Raymarine Race.

 

– Det arrangementet alene vil sørge for at mange nye seilere kommer til vårt arrangement. I tillegg er det flott at vi skal arrangere norgesmesterskapet til både Express og 11MOD. Det setter krav til gjennomføringen, men med de erfarne mannskapene til Moss Seilforening og de gode seilforholdene syd for byen, skal vi sørge for at det blir et minnerikt arrangement for alle, sier Grande.

FOR ALLE. Moss Raymarine Race blir et svært allsidig arrangement, som kort oppsummert vil inneholde dette:

  • NM i Express
  • NM i 11:Mod (11-meter)
  • Rankingregatta for ORC International (NORC)
  • Regionmesterskap for LYS
  • Baneseilas for shorthandedseilere (teller på SEILmagasinet Shorthanded Ranking)
  • Eget opplegg for ferske regattaseilere

 

FERSKE REGATTASEILERE. Et av målene med Moss Raymarine Race da det hele startet for fire år siden, var at det skulle være en regatta for alle. Det er en filosofi  Moss Seilforening holder seg til, og også i år blir det muligheter for ferske seilere til å få en pen innføring i regattaseiling. De som ønsker det får en gjennomgang av prosedyrer ved start og deltagelse før regattaen starter. Det blir baner nord for kanalen i smult farvann for dem som ønsker å lære mer om regattaseiling

 

De mer erfarne kan teste sine kunnskaper og ferdigheter i NORC-baneseilaser og regionmesterskap LYS som begge starter på lørdag på banene syd for Moss.

I tillegg er det også bedriftsseiling og innlagte lagkonkurranser.

Mer informasjon og påmelding finner du her.

SOSIALT. Det sosiale står også høyt på agendaen.

 

– I år har vi en egen Race Village med telt i Kanalparken. Det blir after sail på lørdag i teltet. Senere på kvelden blir det live musikk og servert middag. Vi har stor tro på at dette kan bli et både stort og vellykket arrangement for alle, sier Grande.

21. og 23. august: Møtestedet etter sommerferien for seilere på Østlandet blir åpenbart Moss Raymarine Race.