TEKNISK FEIL: Foredraget om nattseiling som skulle vært direkte ble av tekniske årsaker sendt i opptak.

Direktesending om nattseiling som ikke ble direkte

Ikke bare på havet, men også i studio så kan det oppstå uventete utfordringer. Da gjelder det å komme seg best mulig ut av situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Nattseilasen arrangeres i pinsen, og starter 26. mai. Dette er en mestringsseilas over 12-15 timer med start på kvelden utenfor Bastø, og målgang i Strømstad på formiddagen.

I den forbindelse arrangerte SEILmagasinet et digitalt foredrag for interesserte seilere. Men, foredraget gikk ikke helt etter planen.

God planlegging

Akkurat som å seile på havet om natten, så krever et slikt digitalt foredrag gode forberedelser. Vi hadde rigget opp studio på mandag, slik at det bare var å trykke på send-knappen for å komme i gang.

Men akkurat som på havet, så kan det oppstå uforutsette hendelser. Forlaget skal få en ny internett-leverandør, og det krever en teknisk utkobling av nettet. Dette skjedde bare minutter før sendingen skulle starte.

Som en nødløsning så satte vi opp sendingen via mobiltelefonen som har 5G, og startet opp sekunder etter skjema, men av en eller annen grunn havnet ikke sendingen der den skulle.

Shorthanded

I en krisesituasjon er det bra å vite hva man skal gjøre. Jeg hadde oppgaver både foran kamerat, bak kamera, og i miksepulten og følte meg som en fransk soloseiler i Sørishavet, på vei ned. Vi oppdaget at sendingen ikke nådde frem til publikum, men vi visste at den ble tatt opp. I stedet for å avbryte foredraget til Jon Amtrup så vurderte vi at det var best å fortsette, og heller sende det hele som opptak i ettertid. Det var den løsningen vi vurderte som best, ettersom at bemanningen var begrenset.

Vi valgte en sikker løsning, til tross for at den ikke var optimal, vi valgte dette fremfor en løsning som kunne vært bedre, men som hadde høy risiko for enda mere krøll.

To deler

Foredraget var satt opp i tre deler, men sendingen er delt i to. Første del inneholder en introduksjon, litt om fordelene med å seile om natten, samt en faglig del av Jon Amtrup. Han forteller om forberedelser og gjennomføring av nattseilas, og om nødvendig sikkerhetsutstyr.

I andre del gir Eira Naustvik praktisk informasjon om nattseilasen.

Mer informasjon om Nattseilasen finner du her.

.