Seilmagasinets helgeportrett

Møt mannen bak det danske SailGP-laget

Da Jonas Høegh Christensen bestemte seg for å satse på å få et dansk lag i SailGP ville han bare ha bærekraftige samarbeidspartnere.

Publisert Sist oppdatert
SJEF: Jonas Høegh Christensen har etter lenger tid skaffet midler for et dansk SailGP-lag.
SJEF: Jonas Høegh Christensen har etter lenger tid skaffet midler for et dansk SailGP-lag.

Først i denne uken kunne Jonas Høegh Christensen signere avtalen med Rockwool som gjør det mulig å stille med et dansk lag i SailGP serien. Forhandlingene med sponsoren startet for vel to måneder siden, men avtalen dekker ikke alle de syv million dollarene som trengs per år for å drive dette prosjektet. Danskene har forpliktet seg til en tre års avtale og avtalen med Rockwool gjør det mulig å sette i gang det første året. Nå jobbes det med å skaffe ytterligere sponsorer. Tilsammen må lage ha inn 190 millioner norske kroner.

Møt mannen bak De første seilerne under ledelse av Nicolai Sehested er ellerede i New Zealand og prosjektsjefen selv, Jonas Høegh Christensen satte seg på flyet torsdag.

Energisparer

SailGP serien er en god platform for å markedsføre Rockwool som leverandører isolasjonsmateriae til hus. De hevder at om alle verdens bygninger var isolert med Rockwool ville verdens energibehov bli redusert med 60 prosent.

Simulator er viktig

Treningstimene i de 50 fots store katamaranene er kostbare og derfor lønner det seg å bruke mye tid i simulator. Laget har allerede så mange timer bak seg i simulator at de regner med å beherske de kopliserte 50 foterne, men laget vil likevel gradvis tilpasse seg de nye båtene ved at mannskap som har erfaring vil være med til å begynne med.

Har lagt opp Finnjolleseiling

Jonas Høegh Christensen som var en av Per Mobergs argeste konkurrenter i Finnjolle og har deltatt i tre OL og tatt en sølvmedalje, mener at nå er det nok. Det er derfor ikke aktuelt for dansken å seile det siste OL for Finnjollene i Tokyo. Nå vil han jobbe full tid med dette prosjektet og skal følge seilerne fra RIB og fra land. Den første regattaen finner sted i Sydney mot slutten av februar og da vil vi få vite om danskene har fått nok tid til forbedelsene.

Jonas Høegh Christensen er Seilmagasinets lørdagsgjest i samtale med Mikkel Thommessen.

KLARE: Sir Russell Coutts, Nicolai Sehested, Jonas Høgh-Christensen og Jens Birgersson
KLARE: Sir Russell Coutts, Nicolai Sehested, Jonas Høgh-Christensen og Jens Birgersson