Mobiltelefonen duger ikke når det er krise

VHF: VHF-radioen er viktig å ha om bord når du selv er i nød, men du kan også selv spille en viktig rolle når andre er i nød og trenger hjelp.
BORD 2: Christer Løland sitter med det man ved Rogaland Radio kaller «bord 2». Hans hovedansvar er de daglige rutineoppdragene.
RESSURSER: Kystradioen har en rekke ressurser å kontakte dersom det skulle oppstå en nødsituasjon, og spesielt Redningsselskapets båter har de komplett oversikt over til enhver tid.
REDNINGSSKØYTENE: På en skjerm foran seg har operatørene en oppdatert status-oversikt over Redningsskøytene og andre tilgjengelige ressurser til sjøs.
VAKTKOORDINATOR: Petter Alvestad er dagens vaktkoordinator og via skjermer og lydanlegg har han den fulle og hele oversikten over trafikkbildet i Rogaland Radios område. Fra pulten sin ser han rett inn til Hovedredingssentralen som ligger vegg i ...
LEDERE: Tore Nygaard (til venstre) er leder for alle de fem kystradiostasjonene, mens Bjørn Christer Olsen er øverste sjef ved Rogaland Radio.
VIKTIG Å SPARE TID: Benytter man distress-knappen må VHF-radioen, blir nødmeldingen oppfattet i løpet av brøkdeler av et sekund, og i gitte tilfeller kan det å spare tid være livsviktig.

VHF – en viktig sikkerhetsfaktor

VHF er noe langt mer enn en litt omstendelig måte å kommunisere på. Det er en livsviktig sikkerhetsfaktor når du kommer i nød.

Publisert Sist oppdatert

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER