Volvo Ocean Race: Mark Turner

NY SJEF: Mark Turner er en av verdens fremste innen sport-management, og nå leder han Volvo Ocean Race.
FREMTIDEN: Hvilke tanker Mark Turner har for fremtidens Volvo Ocean Race er det for tidlig å si noe om, men at det fortsetter å være en tøff utfordring er det ingen tvil om. På bildet runder Team Brunel Kapp Horn 30. mars 2015.
ARVTAGEREN: Mark Turner har overtatt stafettpinnen av Knut Frostad. Her er de i diskusjon sammen underWorld Yacht Racing Forum i Gøteborg i 2013.

Den nye sjefen

Mark Turner skal fylle skoene etter Knut Frostad i Volvo Ocean Race. Noen bedre kvalifisert til å gjøre det kunne man neppe funnet.

Publisert Sist oppdatert

At det ble Mark Turner (49) som etterfulgte Knut Frostad som sjef for Volvo Ocean Race, kom knapt som noen overraskelse for seilerverden. Det eneste overraskende var at Turner valgte å forlate selskapet han startet for 23 år siden, og som han har bygd opp til verdensledende når det gjelder seilsports-management.

Turner startet Oceanic Challenges sammen med Ellen MacArthur for å finansiere hennes deltagelse i Vendee Globe-seilasen i 2000/01 der hun tok en sensasjonell 2. plass bak Michel Desjoyeaux. Etter dette tok selskapet av. Turner finansierte flere seilprosjekter for MacArthur som senere valgte å hoppe av seilsportssirkuset for å konsentrere seg om miljøspørsmål.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER