Søk i arkivet

ARE WIIG: Are Wiig kan du høre fortelle 22. november og lese om i neste utgave av SEILmagasinet.
ARE WIIG: Are Wiig kan du høre fortelle 22. november og lese om i neste utgave av SEILmagasinet. Foto:

BÅDE MUNTLIG OG SKRIFTLIGAre Wiig i vinden

Etter at Are Wiig satte rekord mellom Lindesnes og Nordkapp og tiden frem til start i Golden Globe nærmer seg, er Are Wiig i vinden som aldri før.

For nå er ikke Are Wiig lenger en sær seiler som driver og tusler med seiling kun for egen del. Etter store oppslag i Dagens Næringsliv og nrk.no om hans forestående deltagelse i soloseilasen Golden Globe rundt jorden, har langt flere enn ihuga seilere i Norge blitt oppmerksomme på ham.

Regattaen er til minne om at det nå er 50 år siden den aller første solo-regattaen rundt jorden ble avholdt, men det spesielle med den er at deltagerne må seile med utstyr tilnærmet lik hva de brukte for 50 år siden.

Rekordseilas

Som et ledd i forberedelsene sine, tilbakela Are Wiig distansen Lindesnes–Nordkapp non stop i høstmørket, og ingen har seilt distansen raskere enn ham – til nå – i hans 32 fot lange langkjølte båt «Olleanna». Så vidt over 7 døgn brukte han.

Rundt jorden vil han trolig bruke 8–10 måneder.

Foredrag og artikkel

Hva han skal begi seg ut på, vil Are Wiig fortelle om i Skur 28 på Akershuskaia i Oslo 22. november. Det skjer i regi av Flyt Forlag.

I neste utgave av SEILmagasinet kan du også ta del i hans historie. Der har vi en større sak om ham, og ikke minst beretter vi om den utrolige historien om den aller første regattaen i 1968 der kun en seiler fullførte, en fortsatte en halv gang til rundt jorden, en begikk selvmord og en fjerde seiler trolig gjorde det samme noen år etterpå.

SEILmagasinet 7 vil være tilgjengelig for digitale abonnenter i løpet av fredag 24. november. I de første postkassene kommer det mandag 27. november.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen