Søk i arkivet

Rigo de NijsVerdens beste trenerapparat

Norge har verdens beste trenere, mener Sportssjef Rigo de Nijs som vil ha finalene i America's Cup og avslutningen av The Ocean Race sammen med OL. Dette og mer forteller han alt om i dybdeintervju foretatt av Seilmagasinets Mikkel Thommessen.

OL: De Nijs bili ikke fornøyd
uten medalje i Tokyo 2020.

OL: De Nijs bili ikke fornøyd uten medalje i Tokyo 2020. Foto: Morten Jensen

Nederlenderen Rigo de Nijs avslutter i år sin andre sesong som Norges Seilforbunds sportssjef. Norske seilere har vist god fremgang og organisasjonen fungerer bedre enn tidligere ifølge de Nuis som var svært bekymret for situasjonen før sesongstart. Nå mener han det har gått bedre enn fryktet. Norge har Europamesterne i OL klassen 49erFX ved Helene Næss og Marie Rønningen og Norge er OL kvalifisert i Laser, Laser Radial, 49erFX og RS:X for herrer. Det er bedre enn Tyskland. Seilerne har økt treningsmengden, men har mer å gå på og sportssjefen er ikke fornøyd før han har medalje i Tokyo 2020. Det mener han er mulig, sammen med flere blant de fem beste.

De Nuis er spesielt fornøyd med det norske trenerapparatet som han hevder er et av verdens beste. Han tror det kan bidra til at flere kan slå ut i full blomst allerede før det kommende OL, selv om har ikke tør håpe på full uttelling før Paris 2024.

TALENTER: Helene Næss og Marie
Rønningen er regjerende europamestre i 49er FX.

TALENTER: Helene Næss og Marie Rønningen er regjerende europamestre i 49er FX. Foto: per heegaard

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen