Tyven valgte feil båt

KNS har kun hatt fem tyverier fra båter i havnen på Dronningen de siste 14 årene. En av tyvene hadde uflaks.

Publisert Sist oppdatert

Flere bekymrede lesere har kontaktet redaksjonene i Båtliv og Seilas og spurt om de bør sjekke båtene sine som ligger på sjøen, etter å ha lest om hvordan romfolk har innkvartert seg i båter på land på Sjølyst.

Avtroppende generalsekretær Jan-Erik Næss i KNS kan berolige båtfolk med at i KNS-havnen på den andre siden av Frognerkilen, er det kun registrert fem tyverier i løpet av den 14 år lange perioden han har ledet foreningen.

Les også: Mer enn 150 båter ødelagt

Nylig falt det en dom i Oslo tingrett i forbindelse med et tyveriforsøk i havnen, og Næss berømmer politiet for god oppfølging av saken, som endte med utbetingen fengsel for gjerningsmannen, som viste seg å ha flere vinningsforbrytelser på samvittigheten.

Da han forsøkte seg på båttyveri på Dronningen, gikk imidlertid alt galt. Blant de 750 fritidsbåtene som ligger i havnen, klarte tyven å velge båten til  - ja, nettopp – Jan Erik Næss, den eneste båteieren i havnen som har direkte utsikt til båten sin fra kontoret!

Næss gikk ned til båten og spurte mannen hva han gjorde om bord. –Jeg skal flytte båten for eieren, sa tyven. – Det var rart, for det er jeg som er eieren, svarte Næss. Deretter ringte han politiet fra mobiltelefonen, og holdt mannen tilbake til politiet kom.

Gjerningsmannen i dette tilfellet var en etnisk nordmann, og Næss mener at han virket dopet. – Egentlig litt trist. Jeg er blitt så gammel at jeg har barn på samme alder, og kunne ikke fri meg fra tanken på hva som har gått galt i livet hans, sier Næss til Seilas.

Les også: Stort engasjement i trist sak