KTK + KNS = sant?

På tirsdagens årsmøte i Klassisk Treseiler Klubb ble det tatt til orde for å legge foreningen inn under KNS. Nå skal forslaget utredes.

Publisert Sist oppdatert

To år før Klassisk Treseilerklubb (KTK) feirer 25 års jubileum og året før det som trolig blir det største arrangementet i foreningens historie, overtar KTKs stifter og primus motor Peter Ennals formannsvervet. Han får med seg Magne Brekke, Otto Jervell samt Frode Meisingset som representerer «Carmen» i styret. Geir Johansen blir sekretær/kasserer, mens Tønnes Ingebrigtsen blir varamann.

På møtet fremmet Gabriel Lund forslag om å legge foreningen inn under KNS. Forslaget ble godt mottatt av årsmøtedeltakerne som besluttet å sette ned en arbeidskomité ledet av Lund selv, som i løpet av året skal foreta en utrednng om hvorvidt dette er hensiktsmessig og ønskelig både for foreningen og KNS. Et resultat av komiteens arbeid vil foreligge til votering på neste årsmøte.

Oslo Trebåtfestival                                                                                       

Morten Kristiansen redegjorde for planene om en trebåtfestival i Oslo allerede i august 2013, et samarbeidsprosjekt med eierne av Aker Brygge Marina. Han håpet å få med seg KTK til å støtte denne festivalen.

Asker Museum                                                                                      

Museumsleder Frederikke von Ubisch ved Asker Museum redegjorde for Oslofjordmuseet, en utvidelse av kystkulturseneteret i Vollen. Museet overtas av kommunen fra entreprenøren førstkommende fredag og åpnes for publikum 7. juni. Dette kolliderer beklageligvis med Færderseilasen, men det er et poeng at Roald Amundsen valgte nettopp denne dagen, Norges frigjøringsdag fra Danmark i 1814, til å lansere sine prosjekter. Den nye museumslederen Trond Vigeland Nilsen tiltrer 1. mars.

Europaukens 100 års jubileumsregatta

Hans Majestet Kong Harald har påtatt seg vervet som æresformann og Henrich Nissen-Lie er leder av organisasjonskomiteen for 100 års jubileumsregattaen for Europauken i 1914. KTK, KNS og lokalforeningene i Sandefjord og Son står for arrangementet som man håper vil samle 250 båter. Peter Ennals hadde nylig vært og presentert regattaen i Tyskland og kunne berette om stor interesse. Man kan trolig regne med en større kontingent, både av større og mindre båter herfra. Det er håp om at flere J-båter tar turen til Norge og at Sigurd Coates vil benytte sin bruksrett til kongebåten «Britannia» til å delta i regattaen. Arrangøren håper også at de aktive miljøene i norske trebåtklasser som Drake, Knarr, Kutter, Andunge, 12.5 kvm og BB11 vil benytte anledningen til å være med i dette unike selskapet.

North Sails                                                                                             

Christen With hadde velvilligst stilt seilloftet i Leangen til disposisjon for KTK og avsluttet møtet med å vise bilder som eksempler på hvordan moderne seilproduksjon kan tilpasses klassiske båter.