Seiler padler rundt Tasmania

Seiler padler rundt Tasmania

29. desember la en kjent britisk seiler ut på padletur rundt den Australske delstaten.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: I denne kajakken er Pete Goss på vei rundt Tasmania i.

Den britiske seileren Pete Goss (51) har en lang rekke eventyr og opplevelser bak seg, og hans siste stunt er å padle rundt øya Tasmania i Australia. Sammen med vennen Andy Warrender (52) skal han gjennomføre den 1500 km lange padleturen, som foregår i et værhardt farvann, det samme farvannet som regattaen Sydney-Hobart går i. Halvparten av turen går i det beryktede Bass Strait, den andre halvparten i Sørishavet.

De to padler i hver sin havkajakk, og starten gikk fra Deonport på Tasmania 29. desember. Kajakkene vil kunne rigges til med hvert sitt lille seil, noe som ganske sikkert vil hjelpe i medvind slik at slitne armer kan hvile for en stakket stund.

– Vi er ikke ute etter å sette noen rekorder, understreker Goss.

Forliste i Atlanterhavet

Pete Goss’ mest spektakulære prosjekt, Team Philips, var da han bygde en gigantisk katamaran som han skulle delta i jorden rundt-seilasen The Race med. Så langt kom han imidlertid ikke. Allerede under testseilasene av båten forliste katamaranen i Atlanterhavet i desember 2000.

Innovasjon, teknologi, utfordringer og eventyr er de fire bærebjelkene i alle Goss’ prosjekter.

Pete Goss  har også deltatt i regattaen Vendee Globe (rundt jorden), Route du Rhum (over Atlanterhavet) og British Steel Challenge (rundt jorden). Og han har vært på Nordpolen da han og Warrender startet i Skottland i to 6 meter lange RIB-er.

Seiling og fjellklatring

Hans aller første bragd og seier, var da han vant Three Peak Race i 1984. Det er en regatta der deltagerne i løpet av regattaen skal bestige de tre høyeste toppene i England, Skottland og Wales; henholdsvis Scafell Pike, Ben Nevis og Snowdon.

Men nå, altså – nå er Pete Goss ute og padler.