Vil få barn ut å seile

I Risør utvikles det en kjølbåt for juniorer.  Vi møtte ildsjelen Petter Halvorsen.

Publisert Sist oppdatert

Det er en kjølbåt som skal til for at barn skal like å seile. En kjøl båt gjør det lettere å lære å seile enn i en jolle, mener snekker Petter Halvorsen som har dratt i gang 12,5 kvm miljøet i byen. Vi var på besøk i hans garasje som er bygget om til et lite verft.

To prototyper

Alt i vinter ble hans første prototype testet i farvannet utenfor Risør. Båten ble også omtalt i Seilas. Nå holder Halvorsen på med en litt større utgave, enn båten som alt er på vannet. Begge disse båtene er prototyper bygget i tre, mens produksjonsbåten vil bli støpt i form, sannsynligvis i kevlar. Begge båtene har klassiske linjer. Et design som båtbyggeren mener gir de beste seilegenskapene.

– Den første prototypen er tenkt for de aller minste, mens den båten jeg holder på med nå er for ungdom, forteller båtbyggeren.

Konkurransedyktig pris

Halvorsen håper på å få båten bygget i Norge, og mener at prisen ikke vil bli avskrekkende, men regner heller ikke med å få tilbake all tiden han har brukt på utviklingsarbeid.

– Det blir ikke mye TV-titting. Kveldene går med til båtbygging i garasjen, forteller entusiasten fra Risør. Utviklingsarbeidet koster mye tid, og den tiden har jeg tatt fra fritiden min.

Båtene får klassiske linjer.
Petter Halvorsen bygger båt for å rekrutere unge seilere.