Full sirkel rundt jorden
Underveis mot Martinique kan vi plukke bananer fra egen hage så enge lageret rekker. bat Marius har nok av aktiviteter underveis.
Empire krysset sitt eget kjølvann 29. mars 2012.
Èn runde rundt jorden ble feiret i cockpit, med èn øl på deling.

Full sirkel rundt jorden

29. februar klokken 1913(UTC-2)(2213 norsk tid) krysset «Empire» sitt eget kjølevann. Hendelsen fant sted på den sydlige halvkule i posisjon 3˚56`S 32˚31`V.

Publisert Sist oppdatert

Hodenbilde: Mot Karibien har første del av seilsen vært med spridde seil – og en ”close hauled” kutterfokk på samme side som storseilet for å stabilisere rullingen.

E-post sendt fra Atlanterhavet via Satellitt-telefon

At det har gått nesten 6 år siden vi som forholdsvis ferske langturseilere var underveis sydover Sør Amerikas østkyst føles ganske uvirkelig.

Da Empire befant seg i nevnte posisjon 27. mai 2006 hadde hun seilt 10061 nm siden hun kastet loss fra Bestumkilen i Oslo 3. juli 2005. Da vi onsdag krysset vårt eget kjølvann litt syd av øygruppen Fernando de Noronha utenfor nordøst kysten av Brasil, noterte vi en utseilt distanse fra Oslo på 55018 nm. Vi fant tydeligvis ikke den korteste veien rundt jorden med en ”rundedistanse” på 44957 nm. Ved ekvator er det omtrent 22000 nm rundt jorden.

På overtid

Målet da vi dro fra Norge i 2005 var ”5 år på lang tur”. Seilasen som for øyeblikket er nesten to år på ”overtid” har så langt gitt oss mange flotte opplevelser og mye glede og spenning. To små matroser har mønstret på. Styrmann og Kaptein har blitt kone og mann. I Empires kjølevann ligger gode minner i form av spesielle steder og mennesker vi har møtt underveis. At vi også kan notere en runde rundt jorden synes vi er ganske morro.

2012 startet med seilas fra Hout Bay ved Cape Town til den britiske øya St. Helena ”midt i” det sydlige Atlanterhavet. Deretter gikk ferden 700nm mot nordvest til øya Ascension, også den en del av Storbritannia. 22. februar lettet Empire anker ved Ascension med kurs for Karibien.

God bør

Seilasen dette siste strekket over Atlanterhavet har bydd på perfekt seilvind. Passatvinden har dyttet oss stødig mot vest nordvest med mellom 7 og 10m/s. Da vi lettet anker var destinasjon i Karibien enda ikke helt avgjort. Nå har vi bestemt at det er på Martinique vi kommer til å kaste ankeret.

Også Marius og Eirik nyter seil livet. Barnas dager består av lek og aktiv læring, fisking, astronomi og sjømannskap. Når det er sagt (æh skrevet) må det legges til at når det gjelder fisking har mor og far ikke så mye å lære bort. Vi har hatt flere napp i snørene, men hittil på seilasen fra Ascension har vi ikke klart å berge en eneste fisk om bord! Ved neste bunkring vurderer vi å legge pengene i flere bokser hermetikk, isteden for fiskekroker...

Ship O`Hoi – med hilsen fra Atlanterhavet. 30˚C i salongen, 27˚C i havet, vind SØ 8m/s – og halv måne! Fortsatt har vi 2/3 av distansen igjen til Martinique.

Eirik og Marius, Heidi & Eivind

www.sy-empire.com

Marius vinker – kanskje litt skuffet over at vi bare seiler forbi – i det vi passerer 5 nm syd om Fernando de Noronha.