Siri Kamfjord satser videre med Lexington

Lagets opprinnelige båt, en IMX 40, ble nylig kondemnert som følge at det veltet i krybben under en av de mange høststormene.  Prosjektet Drømmen har valgt å gå til anskaffelse av X-41 One Design.

Publisert Sist oppdatert

Store bildet: X-41 OD Lexington Foto: Ivar Gilsø

Andreas Enger og Siri Kamfjord valgte «Lexington» som er den X-41 båten i Norge som har gjort best fra seg også utenfor landets grenser i flere sesonger.

Årets Julepresent

’Dette ble årets Julepresent for laget vårt! Fjorårets sesong var vår første sesong og vi nådde den viktigste milepælen vår som var å oppnå mye læring og bygge et bra jentelag i storbåt. Med den nye båten får vi en ende bedre plattform å utvikle oss på. Og vi ser frem til å få mange like båter å matche mot til sommeren.’ Utaler Siri Kamfjord til Seilas.

Les om skaden på Team Drømmens IMX 40 her.

Ny sesong med ambisjoner

Laget viste i fjor i enkeltseilaser at de kunne prestere bra. Og med mer erfaring og tid sammen er ambisjonene om å plassere seg jevnere i toppen et naturlig mål for kommende sesong. ’Vi satser mot å være blant de beste i de store havseilasene og skal delta på alle de store regattaene’ utaler Siri. Og som ser frem til deltakelse i VM i X-41 One Design som arrangeres i Helsingfors.

Norgesmesterskapet i NORC er også en regatta som laget satser mye på med ambisjoner om å bli topp 5.

Ønsker flere jenter til å satse storbåt

Så snart isen er ute av Bundefjorden starter laget med treningen.

– Vi satser på mange timer påvannet tidlig på sesongen så vi kan få et forsprang på gutta. Og vi har særlig planer om mye trening med NOR Steam. Med vår nye båt vil vi få ende mer utbytte av denne felles treningen. Vår ambisjon sammen med Norges Seilforbund om å få flere jenter over til storbåt etter jolle vil vi også jobbe videre med i kommende sesongen. Å motivere flere jenter til å ta steget er en grunnpilar i vårt prosjekt og vi ser frem til å også denne sesongen arrangere en egen jentesamling i storbåt til høsten’ uttaler Siri

Glad for nye eiere av Lexington

– Vi var de første i Norge som startet satsingen i X-41 OD og har hatt veldig mye moro med denne båten. Etter sølv i EM i Kiel ble vår siste prosjekt VM i Arendal. Det ble to sesonger med mye tid og ressurser og vi følte at vi som et lag hadde gjort vårt på dette nivået. Det at jentelaget Drømmen med Siri i spissen satser videre i båten er vi meget godt fornøyd med’ sier Thomas Føyen, som var tidligere eier sammen med Espen Clason. Føyen mener at laget med valget av Lexington får det best tenkelige utgangspunkt når de først skal ta steget over til X-41 klassen i forhold til seilgarderobe og oppsett som er optimalisert og som det er brukt mye ressurser på.