Ny tøff natt for «Solo»
Ny tøff natt for «Solo»
Simen og Rune har det tøft i Atlenterhavet akkurat nå.

Ny tøff natt for «Solo»

Simen og Rune måtte ta ned storseilet da de seilte inn i en ny storm. Bølgene var høyere enn masten.

Publisert Sist oppdatert

Erik Kristiansen har akkurat snakket med Simen Løvgren på satelitttelefon. «Solo» ligger nå på 6.plass med gode muligheter til å avansere.

Lengre nord

Etter den noe trøblete passeringen av Azorene valgte de å gå litt mer vest enn resten av flåten og jobbe seg opp mot rumblinje (korteste vei til mål). De observerte at det kom noe vær men 30-35 knops vind mente de selv de kunne takle.

Det de ikke hadde kalkulert med var at det var ikke 30 men 50 knops vind i dette nye lavtrykket Det var dermed ny runde med å skalke luker, finne frem overlevelsesdresser og grab bagger. I tillegg klarte stagseilet å løsne i feste på dekk og i en slik vind sto dette rett opp langs masten.

Tok ned storseilet

Ikke enkelt å få gjort noe med dette i et slikt vær. I tillegg var ikke det 3dje revet på storseilet satt i og eneste løsning var da å berge storseilet og pakke det på bommet. Dermed satt man igjen med null og niks av seil på båten. De fikk etter hvert berget ned stagseilet, reparert dette og satt det på nytt. Dermed ble det ny hopp konkurranse gjennom natten kun med ett lite forseil. De anslo bølgehøyden til ca 20 meter, det vil si HELE båten var under bølgetoppen, for den som ikke har opplevd noe slik kan jeg bare si at dette er ekstremt og fryktelig skremmende

Tør ikke heise seilet igjen

De seiler nå fremdeles med dette oppsette selv om vinden har løyet til ca 30 knop. De våger ikke å gå opp i vinden for å sette storseilet enda. Simen hadde ett håp om at de skulle få dette til i løpet av en times tid og da vil farten øke fra 7-8 knop til 14-15. Altså en dobling av farten.

Litt fremover kan det nå se ut til at de klarer med ett nødskrik å komme på topp av to høyttrykk noe ikke de båtene i sør klarer. Dermed kan de fremdeles ha vind og fart mens de sørlige båtene vil bråstoppe i null vind. Det er fremdeles langt igjen.

De var ved godt mot, hadde fått i seg noe mat og ventet nå bare på at vinden skulle løye såpass at de fikk satt storseilet.