Mange delegater har meninger om lisens og kontingent
Stort flertall for styrets forslag

Seiltinget vil ha lisens

En kombinasjon av økt medlemskontingent og lisensavgift skal gi Norges Seilforbund en årlig merinntekt på 1.6 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Color Line, Skagerrak

75 av 84 delegater på årets Seiling støttet forslaget fra Norges Seilforbund om en videreføring av lisensen, som ble vedtatt på forrige Seilting. Seiltinget vedtok samtidig en økning i kontingenten per medlem på 25 kroner. Spørsmålet om kontingent og lisens har stått sentralt på helgens Seilting.

NSF styret har siden 2009 høstet erfaringer med det nye lisenssystemet for regattaseilere. Man har i vinter hatt til høring i seilforeninger og kretser alternative forslag til hvordan økonomien for forbundet i fremtiden skal styrkes gjennom en kombinasjon av økte medlemsavgifter og lisensmilder.

Styret har på dette grunnlag forelagt Seiltinget tre alternative modeller som alle skal gi økt inntekt på rundt 1.6 millioner kroner årlig. Disse ble behørig debattert, og det ble fremmet forslag om variasjoner av de tre alternativene.

I debatten fikk styret ros for god og ansvarlig økonomistyring i siste tingperiode og for å ha gjennomført en vellykket økonomisk snuoperasjon.

Etter skriftlig avstemning landet Seiltinger på alternativ A.  Dette innebærer en moderat økning i medlemskontingent på kr 25, fra 60 til 85 kroner årlig. I tillegg økes personllig engangslisens for både senior og junior fra kr 95 til kr 125 og personlig årslisens for seniorer fra kr 330 til kr 350 og for juniorer fra  kr 250 til kr 260. Dette skal gi en samlet økt inngang på kr 1. mill til NSF.

Foreninger som arrangerer regattaer for mer enn 100 båter kan søke NSF om å innkassere engangslisens sammen med startkontingent, for så å viderebetale denne til NSF.

Seilas.no følger Seiltinget denne helgen