«Berserk» savnet: Flåten identifisert

OPPDATERT: Newzealandske redningsmannskaper har bekreftet at redningsflåten som er funnet i Sørishavet kommer fra den savnede norske båten. Tre små gjenstander er også funnet.

Publisert Sist oppdatert

SAVNET: «Berserk» (arkivfoto/Jarle Andhøy)

– Vi har fått bekreftet fra den newzealandske redningstjenesten at flåten tilhører «Berserk». Serienummeret på flåten stemmer overens med det som er registrert på «Berserk», sier vakthavende redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB og Larvik-avisen Østlandsposten.

 

Det er ingen indikasjoner på at det har vært noen om bord i redningsflåten, men leteaksjonen fortsetter med full styrke, har vi fått opplyst fra New Zealand, sier Hongset.

Flåten er åpen og mangler mat og kniv, men er full av is.

Kaptein Paul Watson om bord i redningsfartøyet «Steve Irwing» sier til VG Nett at de allerede har lett i området hvor nødpeileren ble utløst to ganger, men vil fortsette letingen i 16 timer til før søket etetr all sannsynlighet avsluttes. Nylig ble også tre mindre gjenstander, deriblant en padleåre og noen vannflakser funnet i vannet.

Watson ser dette som et dårlig tegn og frykter av båten er tatt av is og sunket raskt. Undersjøiske isfjell som dukker opp like under overflaten i dårlig vær er ikke uvanlig i dette området og kan få fatale følger for mannskapet hvis det treffer undersiden av en båt.