Magne Klann
Øyvind Bordal
Bli en bedre seiler

Bli en bedre seiler

Magne Klann og Øyvind Bordal jobber med en bok som hvor du kan lære alle de smarte triksene du trenger å vite i en seilbåt.  Du får en smakebit av den alt nå.

Publisert Sist oppdatert

Pressemelding fra Blue Ocean Media

Seilerboka utgis i samarbeid med Norges Seilforbund, og ambisjonen er å skape et grafisk flott og lett tilgjengelig oppslagsverk for alle seilere. Nå kan du kjøpe gavekort som julegave.

Det er først på båtmessen «Sjøen For Alle» i begynnelsen av mars, at den offisielle lanseringen av Seilerboka vil foregå. Men allerede nå er nettsiden www.seilerboka.no åpen, og her kan man både forhåndsbestille boka og kjøpe gavekort som julegave. Dermed kan du sikre deg et av de første eksemplarene – enten til deg selv eller til venner og familie.

Enklere og morsommere

På nettsiden kan du også bla i smaksprøver på boka, og lese om både form, innhold og ideene bak prosjektet. Blant annet kan man lese: "SEILERBOKA er laget for å øke tilgjengeligheten, for å åpne opp for nye seilere. Den skal også gjøre det enda morsommere å seile for dem som allerede er seilere. Utvikler man seg videre, blir både seilgleden og sikkerheten større - og mulighetene flere."

Forord av Knut Frostad

Bak Seilerboka står Magne Klann og Øyvind Bordal. Magne er kjent av mange som mannen bak Havneboka, og som fotograf med flere internasjonale utstillinger bak seg. Øyvind har gjennom en lang årrekke operert som freelance-journalist og tekstforfatter i maritime medier i flere land. Begge har også en livslang bakgrunn som seilere, også i regattasammenheng – og i arbeidet med Seilerboka har de fått hjelp og inspirasjon fra mange seilere med spisskompetanse på forskjellige felt. Knut Frostad skriver forordet til boka.

Økt innsats fra NSF

Seilerboka utgis i samarbeid med Norges Seilforbund, og vil fungere som en grunnleggende del av NSF's opplæringsmateriell, særlig for tur og havseilere. NSF har påbegynt en mer aktiv innsats for sine ”tur- og havseiler”-medlemmer, og de såkalte "Norsteam-kursene" har allerede hjulpet mer enn 500 seilere allerede, primært i enkel seiltrim. I fremtiden ønsker NSF å gjøre enda mer for denne store gruppen seilere, og Seilerboka vil være en del av dette arbeidet.

Både begynnere og erfarne

Innholdet i boka henvender seg både til begynnere og til erfarne seilere. Øyvind Bordal forklarer: "De kapitlene man kan se smaksprøver på allerede nå, er mest henvendt til begynnere, ettersom de er hentet fra bokas første del. Vi jobber på høytrykk med å ferdiggjøre resten av kapitlene, og det vil komme eksempler på stoff for viderekomne seilere på nettsiden vår etterhvert".

Mulig å "shoppe"

Seilerboka vil være på omkring 300 sider, og er bygget opp som en bok man kan ”shoppe” i – kikke rundt og se etter det man trenger, eller det man har lyst til. Forfatterne forteller at det er lagt stor vekt på varierte og flotte foto og illustrasjoner, luftige og lettleste tekster oppdelt i overskuelige seksjoner - og ikke minst en profesjonell og moderne grafisk design.

Boka har fått en egen nettside hvor du kan bla for å se hvordan den blir. Du kan også kjøpe gavekort, slik at du kan gi den i gave til jul til en du tror kan ha glede av en slik bok.

Se mer på www.seilerboka.no

Smakebit fra boka som kommer ut i mars.