Søk i arkivet

Kåre Kjær
Kåre Kjær

Støttespiller i seilermiljø gått bort

Tønsberg Seilforenings æresmedlem Kåre Kjær gikk nylig bort 73 år gammel.

Tønseberg Seilforenings Tore M Gulliksen forteller i sine minneord om en mann som har preget seilsporten i lokalmiljøet.

Allerede som 12 åring meldte han seg inn i Tønsberg Seilforening. Der har han således vært medlem i mer enn 60 år. Som barn seilte han Oslojolle, og har siden deltatt i mange klasser.
           
Det var imidlertid som organisator han var med å prege seilsporten ved sitt store engasjement. Han var dommer i 26 år, startsjef i flere store mesterskap og hadde mange verv i foreningens styre, seilkretsen, klasseklubben for Europajoller og forbund. Han var en dyktig lagleder og trener for Mini-jolle, A-jolle, Optimistjolle og Europajollene i fra 1971 til 1989. Han var han en pioner til fremme av jenteseiling.

Kåre Kjær beskrives som en åpen og tillitsfull samtalepartner som hadde meningers mot og samtidig stor medfølelse med andre mennesker. En trofast venn som sammen med sin Eva var gjestfri og raus.  Det er mange juniorer som har vært takknemlig for bevertning og overnatting i deres hjem. Han vil bli sterkt savnet og vi minnes han i dyp takknemlighet. Kåre har betydd mye for norsk seilsport, sier Gulliksen.

 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen